Unde îți poți face un test pentru COVID. Lista locurilor specializate

Numărul mare de români care se îndreaptă către Grecia i-a făcut pe aceștia să găsească instituții specializate pentru a-și face un test COVID.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

fara descriere


In articol:

Lista centrelor medicale acreditate pentru ca oamenii să își facă testul COVID a fost publicată de site-ului ministerului Sănătății. 

Decizia a pornit după ce Grecia a înăsprit regulile ca urmare a evenimentelor din ultimele săptămâni din Europa. Autoritățile elene au decis ca turiștii care vin pe cale terestră să dețină o dovadă autorizată de o clinică medicală pentru COVID. 

Ministerul Sănătății a autorizat 113 centre de testare și a oferit informații despre punctul de desfășurare, dar și numele de telefon ale clinicilor. 

De când sunt valabile testele COVID pentru Grecia

Testele sunt necesare începând cu 15 iulie, ora 06.00. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective, potrivit MAE.

Termenul de valabilitate al unui test COVID - 19 este de 72 de ore. Cele mai vechi de termenul oferit sunt considerate nule. 

Este necesară mențiunea că, în continuare, este obligatoriu ca formularul online să fie completat cu cel puțin 24 de ore înainte de a intra în Grecia.

De ce e nevoie de testul COVID pentru Grecia

Românii care pleacă în vacanțe trebuie să știe că Grecia a schimbat din nou regulile. Românii care vor să își desfășoare concediul pe plajele grecești trebuie să știe că au nevoie de un document vital pentru a intra în țară.

Testul negativ COVID-19 va fi obligatoriu de miercuri dimineaţă, nu de marţi, aşa cum se anunţase iniţial. Apare, însă, o nouă problemă: românii nu mai pot să intre cu maşina în Grecia până miercuri, dacă nu au completat deja formularele speciale cerute de statul elen, aşa-numitele Passenger Locator Form sau PLF.

Actele de la testul COVID trebuie să fie în engleză

"Potrivit informațiilor comunicate în mod public astăzi, 11 iulie, de către autoritățile elene, începând cu ziua de miercuri, 15 iulie, ora 06.00, (și nu 14 iulie, așa cum comunicaseră inițial), toți cetățenii străini care intră în Republica Elenă pe cale rutieră prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligaţi să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei.

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Ce trebuie să știți ca să intrați în Grecia

Autoritățile elene subliniază că falsificarea acestor certificate este pedepsită conform legii elene", se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe, transmis sâmbătă presei.

Grecia anunţă şi că documentele nu mai pot fi completate on-line, pentru că în acest moment se lucrează la schimbarea sistemului. Aşadar, cei care nu le-au completat până în acest moment şi care nu au primit confirmările nu pot să plece până în momentul în care formularul nu va fi din nou on-line.

"MAE reamintește că prezentarea acestui test nu exclude obligația de completare a formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Greciei și nici posibilitatea testării aleatorii la intarea pe teritoriul Republicii Elene.

Cine nu a completat formularul nu intră în Grecia

Totodată, conform informațiilor comunicate public de autoritățile elene pe site-ul menționat anterior, platforma electronică care permite completarea formularului Passenger Locator Form nu va fi disponibilă până marți, 14 iulie, ora 00.01 pentru intrarea în Grecia pe cale rutieră.

Astfel, cetățenii români care au completat deja aceste formulare vor putea intra în Republica Elenă prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, iar cei care nu au formularul completat până la acest moment vor trebui să își reprogrameze călătoria începând cu miercuri, 15 iulie.

 

Formularele electronice sunt în continuare disponibile pentru intrare pe cale aeriană sau maritimă", se mai arată în documentul citat.

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate