Unde te poți împărtăși de Paște dacă bisericile sunt închise

Lipsa împărtășaniei în Postul Paștelui, din cauza epidemiei de coronavirus, spun preoții, este un canon pe care-l dă Dumnezeu credincioșilor.

Autor: C.L.

In articol:

Epidemia de coronavirus a închis bisericile chiar în timpul celei mai mari sărbători pentru creștini- Paștele.

Este perioada în care creștinii țin post, se spovedesc și primesc sfânta împărtășanie. Numai că, în acest an, din cauza epidemiei de coronavirus bisericile sunt închise.

Pe un site orthodox, creștinii ăi întreabă pe preoți cum se pot împărtăți în aceste condiții.

Citeste si: Deniile din Saptamana Patimilor. Semnificatia deniilor

Pe forumul specializat de pe  Doxologia, preotul Constantin Struzu, consilier al Sectorului comunicare şi relaţii publice al Arhiepiscopiei Iaşilor și Purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei răspunde cum se dă împărtășania în condițiile în care bisericile sunt închise.

Citeste si: Loredana Chivu se luptă cu kilogramele în plus. „Urmează să fac o operație. Nu este o boală… este o afecțiune”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Saptamana Patimilor: Martea Marea sau Martea Seaca, denie, traditii si obiceiuri

”Dacă sunt situașii excepționale chemăm preotul, care va veni acasă să ne împărtășească, iar dacă nu, să plângem, căci pentru păcatele noastre nu ne putem împărtăși. E un canon pe care ni-l dă Dumnezeu.

Apropos, există Muntele Carantaniei, unde Mântuitorul a stat și a postit patruzeci de zile și a flămânzit. A intrat singur în carantină, ca să zic așa. Și noi suntem tot într-un soi de carantină, ca să înțelegem mai bine, să conștientizăm și să apreciem, să fim recunoscători pentru ceea ce am avut și n-am știut să prețuim, iar

acum putem să pierdem, dacă nu suntem tari în credință și n-avem pocăință. Dumnezeu să vă ajute!”, este răsunsul pe care-l dă preotul Constantin Sturzu la întrebarea dacă în perioada în care bisericile închise avem cum să ne împărtășim.

Citeste si: Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște? Răspunsul Poliției Române

Spovedania şi împărtăşirea credincioşilor se pot face doar la domiciliu

Pentru situații speciale, ca și până acum, preoții vin la domiciliu pentru spovedania și împărășirea credincioșilor- este cazul celor grav bolnavi, nedeplasabili, a muribunzilor. 

Sunt reguli însă stricte date însă de Biserica Ortodoxă Română în starea de urgență din cauza epidemiei de coronavirus. 

"La intrarea în locuinţa credincioşilor, preotul va utiliza încălţăminte de unică folosinţă şi mască sanitară, se va spăla pe mâini cu apă şi săpun şi cu dezinfectant, va folosi doar o carte de cult şi epitrahil, trusa liturgică pentru împărtăşirea celor bolnavi, obiecte care vor fi atât anterior, cât şi ulterior dezinfectate (conform îndrumărilor din 12 martie 2020)", reaminteşte conducerea BOR.

foto: Doxologia

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Gigi Becali a încălcat regulile autorităților. Cum a fost prins în trafic, în plină pandemie? „Cum să îl întrebi pe Gigi Becali  – Unde te duci? -”

Ouă de Paște vopsite cu coji de ceapă

Americanii au calculat când va fi prima zi fără decese provocate de coronavirus în România! Vor muri oameni din cauza Covid-19 și în luna august!

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Vestea serii despre Liviu Dragnea! Anunțul cumplit venit chiar acum. ESTE ȘOC TOTAL

Câţi bani a cheltuit Bianca Drăgușanu pentru un eveniment! „Doar una dintre brăţările mele a costat 36.000 euro”

Vladimir Putin a avut cancer în urmă cu mai mulți ani. Cine a făcut dezvăluirea incredibilă

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies