Unde vor fi internați primii 10 eventuali pacienți bolnavi de coronavirus din România. Ministerul Sănătății ia măsuri după ce virusul a fost declarat stare de urgență mondială

Ministerul Sănătății a început să ia măsuri împotriva virsului ucigaș care a fost declarat stare de urgență de Organizația Mondială a Sănătății.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

fara descriere


In articol:

Coronavirus a fost declarat stare de urgență de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) astfel că și autoritățile din România au început să ia măsuri.

Citeste si: Mărturiile șocante ale unei asistente care a tratat bolnavi de coronavirus, în China: „Nu sunt doar 1,975 de oameni infectați, ci 90,000”

Unde vor fi internați primii 10 eventuali pacienți din România. Ministerul Sănătății ia măsuri după ce virusul a fost declarat stare de urgență mondială

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat aseară la Digi 24 că deja au început să se ia măsuri în cazul apariției virusului și la noi în țară. Mai mult, reprezentantul OMS a spus și unde vor putea fi tratați primii 10 pacienți infectați cu coronavirus.

Citeste si: Primele două cazuri de contaminare cu noul coronavirus chinez în Italia

„Pentru primele 10 cazuri, procedura este că, dacă vor apărea, vor fi îndrumate către Institutul Național de Infecțioase Matei Balș, unde vor fi diagnosticați în mod specific și tratați, pentru că la Matei Balș avem condiții speciale de izolare, care protejează și pacientul, și personalul medical. Una dintre recomandările explicite în cazul acestei urgențe globale realizate de OMS este protecția personalului medical. Personalul medical trebuie să fie protejat în fața acestei îmbolnăviri, pentru că altfel nu putem să controlăm lucrurile din punct de vedere profesional, medical”, a arătat reprezentantul României la OMS.

fara descriere

Citeste si: Delia Matache a mâncat carne de liliac, sursă a infecției de coronavirus! Cântăreața a ajuns cu bine în România

Alexandru Rafila a mai spus în cadrul aceleași discuții că spitalele din România se pregătesc pentru eventualele cazuri de coronavirus.

„Noi ne găsim în situația că nu am așteptat această situație (de declarare a urgenței mondiale - n.r.) și am tratat cu toată seriozitatea, ca și cum ar fi fost declarată starea de urgență în urmă cu o săptămână, când a fost prima reuniune a Comitetului de urgență al OMS. Deja sunt funcționale în aeroporturile din România măsuri de identificare a persoanelor care ar putea să fie infectate, măsuri care să permită identificarea lor după trecerea controlului de frontieră, și, bineînțeles, pregătirea spitalelor - inițial de boli infecțioase - pentru diagnostic și pentru tratament individualizat”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate