Unii copii infectați cu COVID-19 se simt rău și după luni de zile de la vindecare. Ce este oboseală postvirală

Copiii care au fost infectați cu coronavirus se pot simți rău și după luni întregi de la vindecare. Deși studiile realizate până în prezent au arătat că cei mici sunt mai rezistenți la virus decât adulții, jurnaliștii americani de la CNN au expus mai multe cazuri care demonstrează contrariul.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Copiii, vulnerabili în fața Covid-19
Copiii, vulnerabili în fața Covid-19


In articol:

Ultimele date dezvăluie că cei mici nu sunt mai rezistenți decât adulții în fața virusului și pot experimenta stări de rău chiar și la luni bune de la vindecare.

Jurnaliștii americani de la  CNN relatează cazul unei adolescente 14 ani din Marea Britanie, care s-a îmbolnăvit în luna martie, anul acesta. Indiana Evans a avut tuse persistentă și niciun alt fel de simptom, iar părinții au ținut-o în izolare în casă timp de două săptămâni. La câteva luni de la infectare, situația s-a schimbat. 

Deși Indiana s-a îmbolnăvit în primele săptămâni ale pandemiei în Marea Britanie, adolescenta nu mai poate ține pasul cu activitățile zilnice în prezent, din cauză că se simte foarte slăbită. „Și un drum scurt până la supermarket o obosește”, spune mama ei.

Citeste si: Bilanț Covid-19, 14 august: 1415 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore

Citeste si: ALERTĂ Gel de mâini periculos, vândut în România. Contactul poate duce la orbire și la deces. Avertismentul ANPC

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Programul teraselor se va prelungi până la ora 24. Ce a declarat Ludovic Orban

Oboseală postvirală post-Covid.

Mama fetei povestește că, deși copila se simțea bine inițial, după 10 zile starea ei de sănătate s-a înrăutățit.La început, adolescenta a încercat să țină pasul cu școala și practicarea dansului online, dar simptomele ei păreau să se agraveze după orice exercițiu pe care îl făcea.

În următoarele zile, Indiana a început să aibă migrene. „Fața ei s-a umflat, ochii ei erau bulbucați, a avut o erupție pe tot corpul”, a spus Evans, mama fetei.În cele din urmă, Indiana a fost dusă la doctor după ce a început să aibă dureri în piept și palpitații cardiace, însă medicii i-au spus că trebuie doar să se odihnească. Mama ei spune că medicii au diagnosticat-o cu o oboseală postvirală post-Covid.

În timp ce simptomele Covid-19 sunt în general mai ușoare la copii decât la adulți, de cele mai multe ori aceștia nu necesită spitalizarea, virusul poate prezenta încă un risc pentru sănătatea copiilor, preciza Dr. Anthony Fauci, directorul Institutul Național al Alergiilor și Bolilor Infecțioase din SUA (NIAID). Câțiva chiar au murit, mai scrie CNN.

Pediatru din SUA: Copiii sunt mai rezistenţi la noul coronavirus

Naomi Bardach , un cunoscut medic în pediatrie, profesor la Universitatea California din San Francisco, este de părere că cei mici îi pot infecta mai greu pe adulți. Ea spune că la începutul pandemiei îi era teamă că va fi pusă în situaţia să trateze copii care au COVID-19 şi în mod sigur se va infecta. La mai bine de jumătate de an de la debutul pandemiei, aceasta și-a schimbat poziția față de modul în care copiii îi pot infesta pe adulți cu noul coronavirus, scrie Abc7news.

Medicul Virgil Musta: Adulții și copiii pot deveni focare de infecție

Medicul Virgil Musta: Adulții și copiii pot deveni focare de infecție
Medicul Virgil Musta: Adulții și copiii pot deveni focare de infecție

Virgil Musta, medic infeționist la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, este de părere că poziția lui Naomi Bardach nu este concludentă și susține că atât copiii cât și adulții sunt expuși aceluiași pericol și pot infecta alte persoane în egală măsură.

„Aici este ca şi oul şi găina, care a fost primul: dacă părinţii au contaminat în exterior copiii sau copiii după aceea au contaminat părinţii. Eu cred că şi unii şi alţii pot deveni focare de infecţie, atât timp cât sunt purtători ai virusului în faringe. Restul depinde cum pui problema. Eu cred că cel mai important este să găsim soluţia ca într-adevăr copiii să nu vină contaminaţi din exterior ca apoi să contamineze mai departe în colectivitate şi în colectivitate să creăm premisele ca respectarea celor trei reguli de aur să se poată face ca să nu reprezinte focare de infecţie”, potrivit medicului Virgil Musta.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Adolescentul care a violat şi omorât o fetiță de 5 ani a fost condamnat. Detaliile cutremurătoare ale crimei care l-au dat de gol pe ucigaș: „Nu ne așteptam la o așa ...”

Andreea Pirui, din nou în brațele lui Marius? Imaginea care i-a dat de gol pe cei doi concurenți de la Puterea Dragostei

Divorț cu scandal. Actrița Ioana Picoș și soțul preot au făcut circ în fața unei biserici. A surprins-o cu noul iubit și a răbufnit 

ALERTĂ Gel de mâini periculos, vândut în România. Contactul poate duce la orbire și la deces. Avertismentul ANPC

Politica de tot râsul! Afișe aberante din campania electorală FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies