Urări de Mica Unire 2023. Mesaje pentru toți românii care sărbătoresc pe 24 ianuarie

Unirea Principatelor Române. Vezi cele mai frumoase urări de Mica Unire 2023! Iată cum să le urezi „La Mulți Ani!” celor dragi pe 24 ianuarie!

Autor: Georgiana Anton

In articol:

Mica Unire a avut loc pe 24 ianuarie 1859, marcând unirea Moldovei cu Țara Românească sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Vezi cele mai frumoase urări de Mica Unire 2023! Iată cum să le urezi „La Mulți Ani!” celor dragi pe 24 ianuarie, în ziua Unirii Principatelor Române!

Mica Unire 2023. Unirea Principatelor Române

În fiecare an, pe 24 ianuarie, românii de pretutindeni sărbătoresc Mica Unire, unul dintre evenimentele definitorii ale istoriei țării noastre. Unirea Principatelor Române a avut loc pe 24 ianuarie 1859, odată cu alegerea lui Alexandru Ioan Cuza drept domnitor al Țării Românești și al Moldovei.

Pe data de 5 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor al Moldovei, urmând ca pe 24 ianuarie 1859, Cuza să fie ales domn al Țării Românești. Potrivit istoricilor, întâlnirea în urma căreia s-a decis înfăptuirea Unirii Principatelor Române   a avut loc la Hotelul Concordia din București, astăzi situat pe strada Smârdan, numărul 39.

Urări de Mica Unire 2023. Mesaje pentru toți românii

Urări de Mica Unire 2023. Mesaje pentru toți românii

[Sursa foto: Shutterstock]

Mica Unire 2023. Urări de Ziua Unirii Principatelor Române

 „La mulți ani și cele mai sincere și călduroase urări de Mica Unire 2023! La mulți ani, român drag!”

„De când se știe, românul trăiește cu credința în suflet.

„La fel cum Dumnezeu ne iubește pe noi, la fel și noi trebuie să ne iubim și să ne respectăm Patria! La Mulți Ani Romane, fii mândru de tara ta!„

„La mulți ani, români! O zi cu soare și bucurie în suflet de Mica Unire!”

„Mult e dulce și frumoasă limba ce-o vorbim. Altă limbă armonioasă ca ea nu găsim. La multi ani, România! 164 de ani de la Mica Unire!”

Citeste si: “Eu am leșinat.” Oana Lis, mușcată de o haită de 20 de câini- kfetele.ro

Citește și: 24 ianuarie 2023 este zi liberă de la stat. Guvernul a decis ca ziua de 23 ianuarie să devină punte

„De 24 ianuarie vreau să-ți urez tot binele din lume și să fii mândru mereu că ești român. La mulți ani!”

„Să fii mandru de a ta țară azi și în fiecare zi! La mulți ani, române!”

„ România este patria noastră și a tuturor românilor. E România celor de demult și a celor de mai apoi. La mulți de Mica Unire!”

Urări de Mica Unire 2023. Mesaje pentru toți românii

Urări de Mica Unire 2023. Mesaje pentru toți românii

[Sursa foto: Shutterstock]

Mesaje 24 ianuarie. „La Mulți Ani!” de Mica Unire 2023

„Cu prilejul Zilei de 24 Ianuarie doresc poporului român cele mai călduroase felicitări și urări de sănătate, bunăstare, prosperitate și succes!”

„Mica Unire a României este prilej de mare bucurie pentru toți românii. Vă dorim ca 24 Ianuarie să vă aducă în fiecare an realizări de excepție si sa fiți mândru că sunteți român.”

„Cu ocazia Zilei Micii Uniri vă doresc succes în activitate și  să vă bucurați de cele mai frumoase realizări. La mulți ani de prosperitate si bunăstare!”

Citește și: Lista sărbătorilor legale în 2023. Vezi care sunt zilele libere pe care le primesc angajații de la stat

„De când se știe, românul trăiește cu credința în suflet. La fel cum Dumnezeu ne iubește pe noi, la fel și noi trebuie să ne iubim țara și s-o respectam. La Mulți Ani, române, fii mândru de țara ta!”

„Fie ca 24 Ianuarie să vă aducă sănătate, fericire și multă bucurie alături de cei dragi și apropiați. La mulți ani, România!”

Tradiții și obiceiuri de Mica Unire 2023

În fiecare colț al țării, Mica Unire este marcată prin numeroase tradiții și obiceiuri păstrate de pe vremea bunicilor și străbunicilor.

Pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române, poporul participă la evenimente unde se cântă imnul național și unde este amintită istoria Micii Uniri.

Totodată, în ziua de Mica Unire, românii de la sate obișnuiesc să se îmbrace în costume populare și să se strângă în mijlocul satului, unde se prind într-o horă mare.

Urări de Mica Unire 2023. Mesaje pentru toți românii

Urări de Mica Unire 2023. Mesaje pentru toți românii

[Sursa foto: Shutterstock]

sursă: rador.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Scandalul dintre Ema Uta și Iulia Sălăgean continuă! Cele două femei din viața lui Alex Bodi și-au aruncat replici acide în mediul online

Bianca Comănici, în doliu! A fost acolo să îl conducă pe ultimul drum. Toată lumea l-a iubit: „Acum în ceruri”

„Sunt îndrăgostită” Oana Roman a dat vestea care i-a schimbat total viața: „Am suferit mereu”. Ce se întâmplă, de fapt, cu vedeta

Calendar Ortodox, duminică, 29 ianuarie 2023. Sărbătoare cu cruce roșie! Iată care sunt evenimentele importante din această zi

Bomba anului în dosarul CARACAL: NIMENI nu mai credea că se va mai putea întâmpla vreodată

„Sunt o femeie tânără.” Denisa Filcea, judecată pentru ținuta pe care a purtat-o

Dan Negru, beneficiarul unei moșteniri impresionante: „Le-am moștenit din tată în fiu”

„Sunt îndrăgostită” Oana Roman a dat vestea care i-a schimbat total viața: „Am suferit mereu”. Ce se întâmplă, de fapt, cu vedeta

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies