Vaccinuri transportate în cutii de pizza! Explicațiile autorităților: „Înscrisul de pe cutia folosită nu influențează în vreun fel siguranța vaccinului

Institutul Naționa Cantacuzino a explicat care este motivul!

vaccin in citie de pizza
Vaccinuri, distribuite în cutii de pizza[Sursa foto: independentonline.ro]
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Imagini incredibile cu vaccinul salvator, care ar putea pune capăt pandemiei de coronavirus. În presă au apărut mai multe imagini în care serul este distribuit în cutii de pizza. 

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a precizat care este motivul pentru care vaccinul este transportat într-o astfel de cutie. 

„Numărul de doze de vaccin solicitate de spitale și direcțiile de sănătate publică județene este, în majoritatea cazurilor, mai mic decât numărul dozelor aflate într-o cutie, motiv pentru care este necesară desfacerea cutiilor și împărțirea flacoanelor în alte cutii mai mici. În acest sens, pentru demararea campaniei de vaccinare, a fost aleasă soluția achiziționării din comerț a unei cutii cu dimensiunile de 250/250/40 mm care să corespundă cât mai mult dimensiunilor cutiei originale Pfizer, pentru a se putea încadra cât mai bine în recipientele calificate pentru transportul vaccinului la temperatura controlată de 2-8℃”, au transmis aceștia într-un comunicat de presă. 

vaccinuri
În ce condiții trebuie transportate vaccinurile [Sursa foto: Pexels]

Citeste si: Medicul Monica Pop a vorbit despre cazul doctoriței din Vâlcea, aflată în izolare, găsită moartă în casă- bzi.ro

În spitalul din Slobozia vaccinul a ajuns în cutii de pizza 

România a început oficial campania de vaccinare la finalul lunii decembrie a anului trecut. În acea perioadă, spun autoritățile din sănătate, furnizorii de ambalaje aveau fabricile închise și astfel nu au putut achiziționa o altfel de cutie și s-au descurcat cum au putut.

Însă aceștia au declarat că nu cutia în care sun distribuite este importantă, ci temperatura în care este stocat. 

„Toate vaccinurile distribuite de Centrul național de stocare sunt transportate în condițiile recomandate de către producător, respectându-se cu strictețe lanțul de frig impus, atât stocare la -70℃, manipulare în camera de frig de 2-8℃ cât și transportul în recipientele speciale, iar înscrisul de pe cutia folosită nu influențează în vreun fel siguranța vaccinului”, se mai arată în comunicat. 

La unitatea medicală din Slobozia a ajuns livrarea de cutii de pizza...pline cu flacoane de vaccin. Reprezentantul campaniei de vaccinare spune că acesta este un aspect nesemnificativ. 

Citeste si: Simona Halep se va imuniza împotriva virusului SARS-CoV-2! "Da, sigur o să mă vaccinez „

„România a primit miercuri dimineață încă 150.000 de doze de vaccin anti-Covid, din cota pe care pe care o are repartizată, pentru luna ianuarie, prin mecanismul comun al Uniunii Europene”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. 

Campania de vaccinare în 2021

România a primit spătămâna aceasta alte 150 de mii de doze de vaccin. 40 de mii dintre acestea au fost aduse cu avionul la București și vor fi transportate la Institutul Cantacuzino din Capitală. Restul flacoanelor vor merge către Timișoara și Clij-Napoca. România ar trebui să înceapă la mijlocul lunii ianuarie cea de-a doua etapă de vaccinare.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Vaccinul anti-COVID al Moderna a fost autorizat în Uniunea Europeană! „Acest vaccin ne oferă un alt instrument pentru a depăși situația de urgență actuală”

Vaccinare anti-COVID devine obligatorie! Care este țara în care s-a luat această măsură

Când începe vaccinarea anti-COVID19 pentru populația generală

Cum să cucerești zodiile: Nativii taur adoră complimentele

Veste de ultimă oră despre FLORIN SALAM! Anunțul făcut chiar de fiul manelistului

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

ACEST MEDICAMENT ESTE CANCERIGEN. Mulți români îl folosesc. Pfizer l-a retras de urgență

Șumudică i-a dat daună totală lui Petrescu! A dezvăluit porecla rușinoasă primită de la jucători

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies