Valeriu Gheorghiță a anunțat cum se va desfășura vaccinarea împotriva COVID-19 în școli și în universități

Valeriu Gheorghiță, noi declarații cu privire la vaccinarea împotriva infecției cu SARS-COV-2 a elevilor și a studenților!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre desfășurarea campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, în școli și în universități. Medicul a ținut să precizeze faptul că pe lângă, elevi sau studenți, se pot imuniza anti-COVID-19 și cadrele didactice, părinții și bunicii, care locuiesc la același domiciliu.

Citeste si: Primul spital din România care intră în carantină din cauza numărului mare de pacienți internați cu COVID-19!

" În ceea ce privește vaccinarea în unitățile de învățământ, preocuparea de bază es te aceea de a crește accesul la vaccinare al tuturor celor care vor să se vaccineze. Mă refer la copiii eligibili, cu vârsta de peste 12 ani. Vor avea posibilitatea să se vaccineze și cadrele didactice, dar și părinții și bunicii care locuiesc la aceeași adresă.

Vor fi unități de învățământ unde se vor organiza cabinete de vaccinare de sine stătătoare, care să funcționeze pe perioada cât e adresabilitate în rândul unității de învățământ. Acolo unde unitatea de învățământ are un centru de vaccinare în apropiere nu se justifică să se organizeze altul.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

În urban și rural, principala logistică care asigură accesul la vaccinare va fi cu echipe mobile. Fiecărei unitate de învățământ îi va fi alocată o unitate mobilă, și unitatea va centraliza periodic persoanele care vor să se vaccineze", a declarat medicul infecționist, Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghita
Valeriu Gheorghita[Sursa foto: Captură Video]

Valeriu Gheorghiță este de părere că imunizarea întregii familii este importantă

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului susține conceptul de imunizare anti-COVID-19 a întregii familii, asta pentru a fi eliminat orice risc de transmitere a bolii.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, decizie de ultimă oră! Posibile restricții sunt luate în calcul: „Să ne uităm la ce se întâmplă în alte țări”

”Este important să promovăm conceptul de imunizare la nivelul întregii familii, deoarece există riscul că un copil care se infectează să transmită virusul membrilor familiei. Familiile care au copii preșcolari au un risc de 15% mai mare să înregistreze îmbolnăviri prin Covid, cele cu copii de la clasele primare în sus au risc de 20- 25% pentru cazuri în interiorul familiei. Se confirmă că transmiterea e și de la copii la părinți și bunici", a precizat Valeriu Gheorghiță. Totodată, medicul spune că:, ,Din septembrie, vor fi acțiuni de informare online la ședințe cu părinții în care se va răspunde la întrebările legate de vaccinare”.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Israel a dat startul vaccinării cu a treia doză anti-Covid. Ce categorie de vârstă este vizată în primă fază?

O celebră cântăreața a murit după ce a născut cel de-al patrulea copil. Artista era infectată cu Covid-19

Bilanț coronavirus, 11 august 2021! A doua zi cu peste 300 de cazuri

Horoscop 27 Octombrie 2021: pe nativii Capricorn îi așteaptă o perioadă plină de surprize, Săgetătorii câștigă respectul oamenilor

Pfizer a luat o decizie mondială. Cât va fi valabil vaccinul? E definitiv

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

NOUL VIURSU pune pe jar sistemul medical! Pacienții ajung în stare critică la spital. E MULT MAI GRAV

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies