Valeriu Gheorghiță, noi explicații în ceea ce privește a treia doză de vaccin anti-COVID

Coordonatorul campaniei de vaccinare a vorbit din nou despre condițiile în care va fi nevoie de o nouă doză de vaccin.

Valeriu Gheorghiță
Valeriu Gheorghiță [Sursa foto: Facebook]
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Coordonatorul campaniei de vaccinare a dat noi detalii despre administrarea celei de-a treia doză de ser anti-COVID. Iată în ce condiții se va face acest lucru. 

Valeriu Gheorghiţă, dezvăluiri despre când se va administra a treia doză de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2

Valeriu Gheorghiță a dezvpluit că o decizie în ceea ce privește administrarea celei de-a treia doză de vaccin anti-COVID ar putea fi luată abia pe la finalul acestui an, după ce vor exista mai multe informații în ceea ce privește: durata protecției prin schema actuală de vaccinare, siguranța, tolerabilitatea și imunogenitatea celei de-a treia doze. , dar și intervalul potrivit în care va fi făcut. 

Citeste si: A început vaccinarea copiilor cu vârsta de peste 12 ani. Tot ce trebuie să cunoști despre imunizare

De asemenea, o astfel de măsură va fi luată doar pe baza contextului epidemiologic. Tototdată, Valeriu Gheorghiță spune că a treia doză de ser nu ar putea fi administrată mai devreme de 12 luni de la vaccinarea inițială.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

 treia doză de vaccin anti-COVID
treia doză de vaccin anti-COVID [Sursa foto: PixaBay]

Evoluția coronavirusului în România, 2 iunie 

Până astăzi, 2 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.078.142 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.040.869 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 164 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citeste si: Doliu uriaș la Exatlon! O fostă concurentă a murit în urma infectării cu COVID-19

În intervalul 01.06.2021

(10:00) – 02.06.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 62 de decese (35 bărbați și 27 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Bihor,Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Ialomița, Iași, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sibiu, Timiș și Municipiul București. 26 dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menționat și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate. 

Astfel, 1 deces s-a produs în luna septembrie 2020, 3 în luna octombrie 2020, 5 în luna noiembrie 2020, 14 în luna decembrie 2020, 2 în ianuarie 2021 și 1 în februarie 2021, în județele Botoșani, Călărași și Hunedoara.

Dintre cele 62 de decese, 3 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 6 la categoria 50-59 de ani, 15 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 ani, 19 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 19 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies