Valul patru al pandemiei începe din septembrie?! Specialiștii anunță o creștere de peste 1.600 de cazuri zilnic: “Accelerarea și creșterea ritmului de vaccinare”

Valeriu Gheorghiță avertizează cu privire la începerea noului val pandemic, ce se anunță a fi cel mai periculos de până acum.

Valeriu Gheorghită
Valeriu Gheorghită[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Alexandra Gabriela

In articol:

Valeriu Gheorghiță ia în calcul cel mai pesimist caz pentru România, în ceea ce privește desfășurarea celul de-al patrulea val pandemic. Astfel, începând cu luna septembrie este posibilă o creștere rapidă a cazurilor de pacienți infectați, în special, cu tulpina Delta.

Președintele CNCAV a declarat că în prima lună a toamnei sunt așteptate 1.500-1.600

de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Autoritățile se arată tot mai îngrijorate de creșterea numărului de infectări din țară și susțin în continuare că vaccinarea rămâne singura soluție pentru a stopa pandemia care a îngenunchiat tot globul.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, declarații despre vaccinarea obligatorie: „În momentul de față nu consider că vaccinarea obligatorie este...”

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

După cum ştim şi am observat în ultimele săptămâni, în România se înregistrează o creştere lent progresivă, dar susţinută a numărului de cazuri, iar analiza efectuată de colegii noştri de la Institutul de Sănătate Publică pe ultimele două săptămâni – 81,5% din cazurile nou confirmate se înregistrează la persoane nevaccinate şi 2,6% dintre decese la persoanele nevaccinate. Din acest punct de vedere, analiza pe grupe de vârstă arată o tendinţă de creştere în mod deosebit a persoanelor care sunt tinere, a celor din grupa de vârstă sub 40 de ani.

Mult mai accelerată comparativ cu grupa de vârstă mai mare de 40 de ani. De asemenea, se observă o tendinţă de scădere a mediei de vârstă pentru persoanele confirmate, practic, o medie de 43 de ani comparativ cu 48 de ani în rândul celor care sunt testaţi pozitiv. Şi, de asemenea, dacă ne uităm la decesele înregistrate, tendinţa este de scădere a mediei de vârstă la 69 de ani, comparativ cu 71 de ani în decada anterioară.
Mesajul nostru este foarte clar, şi anume: accelerarea şi creşterea ritmului de vaccinare, pentru că în felul acesta putem evita decese, putem evita cazuri grave de îmbolnăvire şi, evident, spitalizări
.” a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Noua tulpină Delta
Noua tulpină Delta[Sursa foto: PixaBay]

313 cazuri de infectări cu varianta Delta

Până astăzi, 8 august, s-au înregistrat 313 cazuri de infectare cu noua tulpină Delta, cu 51 de cazuri în plus față de ultima săptămână din iulie.

Citeste si: Comisia Europeană, decizie în privința dozei trei de vaccin: „Opţiunea revine statelor membre”

Sunt scenarii de lucru, sunt în funcţie de dominanţa unei tulpini virale sau a alteia, în funcţie de implementarea altor măsuri care pot să limiteze circulaţia numărului de cazuri. De asemenea, în funcţie de gradul în care populaţia respectă şi este aderentă la aceste măsuri, de rata de vaccinare. Însă scenariile pesimiste, practic, arată o posibilă creştere a numărului de cazuri în luna septembrie, unde vom avea o creştere mai accentuată, chiar cu creşteri de peste 1.500 – 1.600 de cazuri înregistrate zilnic în a doua parte a lunii septembrie. De altfel, m-am uitat şi pe raportarea ECDC şi pe estimările pe care ECDC le face inclusiv pentru România. Dacă acum suntem la 9,3 cazuri la suta de mii de locuitori cumulat la 14 zile, în următoarele două săptămâni tendinţa este de dublare a ratei de notificare a cazurilor, adică o să ajungem la aproape 18 cazuri la două săptămâni la suta de mii de locuitori. Deci cam acestea sunt predicţiile inclusiv pentru România şi pentru alte 17 ţări europene, care în momentul de faţă sunt pe un trend ascendent .” a mai adăugat președintele CNCAV.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Valeriu Gheorghiță, despre scăderea anticorpilor după vaccinarea anti-COVID: „Este un fenomen natural”

Tulpina Delta se răspândește foarte repede în România! Un bărbat de 42 de ani a ajuns în stare gravă la ATI

Valeriu Gheorghiță, noi explicații în ceea ce privește a treia doză de vaccin anti-COVID

Ziua de mâine va aduce rezolvarea problemelor pentru 7 nativi

ȘOCUL ANULUI despre Pfizer! Experimentul făcut în direct în România

BOMBĂ! Anamaria Prodan îl distruge pe Laurențiu Reghecampf. Câți bani îi lasă? Așa e legal

VIDEO/ Amalia Năstase este o soție norocoasă. Ce face Răzvan Vasilescu fără ca soția lui să-i ceară în mod insistent

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies