Valul polar în România. Prognoza meteo pe două săptămâni

Valul polar în România. Vremea se schimbă radical în următoarele zile, temperaturile scad simțitor din cauza valului polar care ajunge în România în zilele acestea.

Distribuie pe:

Valul polar în România. După câteva zile cu temperaturi scăzute, urmează o încălzire, conform prognozei meteo pentru ultima perioadă a lunii septembrie.

Valul polar în România - Banat

Temperaturile aerului scad semnificativ, de la 28 de grade in prima zi a prognozei, 17 septembrie, până la 18 grade pe data de 20 septembrie. După data de 20 septembrie, vremea se încălzește din nou, iar până la finanul lunii variațiile de temperatură sunt unele nesemnificative. Se estimează maxime cuprinse între 23-26 de grade, ca o medie regională.

Șansele de ploaie sunt mai ridicate în perioada 17-19 septembrie, dar și după data de 25 septembrie.

Citeste si: Meteo pe două săptămâni. Un val de aer polar străbate România. Ce se întâmplă cu vremea

Citeste si: Cod portocaliu până vineri! Avertismentul autorităților pentru români

Citeste si: Meteo: România, lovită de un ciclon periculos weekendul acesta!

Crișana

Valul polar în România. Crișana este afectată de schimbările meteo din țară. Vremea caldă de la începutul lunii este într-un proces de răcire. Astfel, de la 27 de grade înregistrate în prima zi, se ajunge la 16... 17 grade în data de 20 septembrie. De pe data de 16 septembrie temperaturile cresc din nou până la 25 de grade, iar această valoare se menține până la finalul lunii.

Ploile își fac apariția în intervalul 17 septembrie și în intervalul 24-29 septembrie.

Transilvania

Maximele de la începutul lunii scad treptat. Astfel, de la 25 de grade în prima zi, temperaturile ajung undeva la 15 grade pe data de 21 septembrie. Apoi vreme se încălzește din nou, temperaturile ajungând la 24 de grade, valoare care se menține până la finalul lunii septembrie.

Posibilitatea de apariție a ploilor este mai ridicată în data de 17-19 septembrie și după data de 25 septembrie.

Maramureș - Valul polar în România

Valul polar în România. Temperaturile sunt mai ridicate în prima zi de prognoză, 17 septembrie, apoi vremea se răcește și temperatura scade de la 25 de grade până la 15-16 grade în jurul datei de 21 septembrie. Până la finalul lunii, temperatura crește din nou și ajunge la valori cuprinse între 21 și 24 grade.

Ploile își vor face apariția după data de 24 septembrie.

Moldova

În data de 17 septembrie se înregistrează o temperatură mare pentru această perioadă, 27 de grade. Însă, o răcire notabilă urmează să se producă în următoarele patru zile. Astfel, media maximelor ajunge la 16...17 grade, undeva la data de 21 septembrie. Apoi urmează o încălzire treptată, până la o medie regională de 21...25 de grade.

Posibilitatea de apariție a ploilor este mai ridicată în intervalul 17-21 septembrie.

Dobrogea

Vremea va fi una caldă pentru această perioadă în primele două zile ale prognozei, 17-18 septembrie, atunci când se vor înregistra în jur de 27 de grade. După acest interval, vremea se răcește până undeva la 18 grade. Spre sfârșitul lunii, temperaturile mai cresc și se ajunge la medie regională de 23 de grade.

Posibilitatea de apariție a ploilor este mai ridicată în intervalul 18-21 septembrie.

Muntenia

Temperaturile sunt mai ridicate în primele două zile de prognoză, 17-18 septembrie (29...30 de grade), apoi vremea se răcește și temperatura scade până la 19 grade, în intervalul 18-21 septembrie.

Spre sfârșitul lunii, temperaturile mai cresc și se ajunge la medie a maximelor cuprinsă între 22 și 27 de grade.

Posibilitatea de apariție a ploilor este mai ridicată în intervalul 18-20 septembrie.

Citeste si: Vremea se schimbă drastic! Cod galben de ploi torențiale și furtuni. Care vor fi județele afectate

Citeste si: Atenționare meteo: Cod GALBEN de vijelii și descărcări electrice în România

Citeste si: Vremea o ia razna! Minime de 9 grade Celsius și atmosferă mohorâtă

Oltenia

Primele două zile din prognoză vor fi calde, apoi temperaturile aerului scad semnificativ, de la 30 de grade, până spre 20 de grade în intervalul 18-21 septembrie. Temperaturile maxime cresc spre sfârșitul lunii, atunci când ajung până la 26 de grade.

Posibilitatea de apariție a ploilor este mai ridicată în intervalul 18-20 septembrie. Precipitațiile vor fi slabe.

La munte

Valul polar în România. Vremea la munte este cea mai afectată la valul polar ajuns în România. Încă din prima zi temperaturile scad în jurul a 17 grade, până la 6 grade în data de 20 septembrie. Urmează o creștere treptată până în data de 24 septembrie, spre media de 16 grade. Această valoare se menține până spre sfârșitul lunii.

Posibilitatea de apariție a ploilor este mai ridicată în intervalele 17-19 septembrie și 24-29 septembrie. Precipitațiile vor fi slabe.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate