
In articol:
Specialiștii de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA avertizează populația în ceea ce privește noua variantă a coronavirusului. Din informațiile reieșite de la cercetători se pare că tulpina Delta este mai contagioasă decât Ebola, răceala sezonieră sau varicela.
Totodată, noua variantă a coronavirusului poate infecta unele persoane deja vaccinate și poate provoca forme mai grave ale Covid-19 decât variantele inițiale.
Persoanele care s-au vaccinat anterior împotriva infecției cu Covid-19 pot transmite virusul la fel de ușor ca persoanele nevaccinate, arată documentul de la Washington Post.
Citeste si: Valeriu Gheorghiță, despre scăderea anticorpilor după vaccinarea anti-COVID: „Este un fenomen natural”
Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament
Mai mult, specialiștii din SUA s-au grăbit să modifice săpămâna aceasta recomandarile privind purtarea măștii pentru persoanele vaccinate. Astfel, și cetățenii care s-au imunizat sunt obligați să poarte mască în spațiile închise. Tot ei menționează faptul că "Războiul (cu pandemia) s-a schimbat!"
Masca devine obligatorie în SUA[Sursa foto: PixaBay]
Risc crescut de spitalizare inclusiv pentru persoanele vaccinate
Cercetătorii de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor atenționează faptul că riscul de spitalizare și chiar deces este mai mare ca niciodată, inclusiv pentru persoanele imunizate.
Mai multe studii din Canada și Scoția au arătat că oamenii care s-au infectat cu tulpina Delta sunt mai predispuși să ajungă să fie internați în spital, față de cei care au fost infectați cu varianta inițială a Covid-19. De asemenea, cercetătorii din Signapore au ajuns la concluzia că persoanele infectate cu tulpina Delta au nevoie de oxigen suplimentar.
Citeste si: Bulgaria, decizie importantă pentru români! Elimină orice restricție de călătorie până la finalul sezonului
Specialiștii din SUA menționează în același timp importanța vaccinării în masă a populației. Ei susțin faptul că imunizarea rămâne în continuare cea mai eficientă armă în prevenirea și combaterea formelor severe ale coronavirusului.
În acest context, cercetătorii atrag un semnal de alarmă cu privire la comunicarea prost gestionată dintre autorități și populație. Oamenii rămân sceptici în continuare și au convingerea că vaccinurile nu mai funcționează, având în vedere formele grave pe care unele persoane deja vaccinate ajung să le facă.