Veste bună după pandemie! Alexandru Rafila a făcut anunțul: ”Suntem într-o situație de descreștere rapidă”

Alexandru Rafila a vorbit despre certificatul verde, dar și despre situația în care se va afla țara noastră, după pandemie!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Alexandru Rafila a vorbit, la un post de televiziune, despre certfiicatul verde și despre întrebuința acestuia. Medicul susține că trebuie folosit ca să ajungem într-o situație epidemiologică rezonabilă.

Citeste si: Elevii ar putea fi testați anti-COVID de părinți înainte să ajungă la școală sau gradiniță! Ce spune Ministerul Educației: „O să ne adresăm Ministerului Sănătății cu câteva clarificări”

"Folosim certificatul verde ca să ajungem într-o situaţie epidemiologică rezonabilă care să nu ne mai pună în pericol spitalele şi să nu putem să tratăm oamenii şi să avem sute de decese pe zi. Acesta este motivul pentru care am vrea să folosim certificatul verde", a spus deputatul Alexandru Rafila, luni seară, la Antena 3.

Citeste si: Vila în care VIP-urile petreceau cu escorte de lux a fost închisă de mascați. Afacerea „Mon Amour” era condusă de părinții unui polițist dat afară din sistem...- bzi.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu proiectul privind certificatul verde COVID, obligatoriu pentru angajați. Florin Cîțu a făcut anunțul

De altfel, specialistul are și o veste bună pentru toți românii. Alexandru Rafila spune că, în prezent, suntem într-o situație de descreștere rapidă a numărului de cazuri.  

" Avem şi o veste bună(...). Noi în momentul de faţă suntem într-o situaţie de descreştere rapidă a numărului de cazuri şi de decese.

E clar că acest trend descendent va continua o perioadă de timp. Trebuie să vedem cât de mult vor scădea cazurile şi cât de mult vor scădea decesele şi atunci probabil că în momentul în care nu vom avea mai avea această presiune mare care a existat în săptămânile anterioare cu sute de morţi în fiecare zi o să putem să generăm un document care să flexibilizeze modul de aplicare a acestui certificat pe baza unor indicatori măsurabili", a mai spus Alexandru Rafila.

Certificat verde pe baza unor indicatori măsurabili

Alexandru Rafila susține că, în momentul de față, se discutp doar despre certificatul verde și atât. "În momentul de faţă discutăm doar despre certificatut verde şi atât, nu discutăm de momentul în care ar trebui introdus un astfel de certificat, cât timp durează şi când îl scoatem", a mai spus el.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies