Veste buna pentru fanii Queen! Un album cu piese nelansate ale lui Freddie Mercury, lansat pe 10 noiembrie

Un nou album al trupei rock britanice Queen, intitulat "Queen Forever", care va conţine şi piese compuse de Freddie Mercury ce nu au mai fost lansate până în prezent, inclusiv un duet cu Michael Jackson, va fi lansat pe 10 noiembrie, potrivit theguardian.com.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereConceptul noii colecţii muzicale, care va conţine şi piesa "There Must Be More to Life Than This", cântată în duet de Freddie Mercury şi Michael Jackson, a fost realizat de chitaristul Brian May şi toboşarul Roger Taylor, după ce au descoperit o serie de cântece şi materiale muzicale nelansate, în arhiva trupei.

May intenţionase să lanseze noul material în 2013, dar a amânat evenimentul după ce a găsit mai multe cântece interpretate de Freddie Mercury şi trupa rock, care sunt " foarte, foarte frumoase, sunt nişte balade minunate", potrivit unei declaraţii date de chitarist pentru BBC Radio Wales.

Noul material discografic va include şi piesa neterminată compusă de Freddie Mercury "Let me in your heart again", un alt cântec înregistrat parţial de trupă când lucra la albumul "The Works", lansat în 1984, şi o versiune simplificată a variantei lui Mercury pentru piesa "Love Kills", compusă de regretatul artist în colaborare cu Giorgio Moroder.

Duetul cu Michael Jackson este o baladă produsă de William Orbit, iar cântecul a fost scris de Freddie Mercury în timpul înregistrărilor pentru albumul Queen din 1981 "Hot Space". O versiune a acestui cântec a apărut pe primul album solo al solistului Queen, "Mr Bad Guy", lansat în 1985.

"Când am ascultat prima dată cântecul la mine în studio, a fost ca şi cum aş fi deschis un cufăr cu bunătăţi de la cei mai mari muzicieni ai lumii", a spus William Orbit despre duetul Jackson-Mercury.

Pe lângă piesele lui Freddie Mercury lansate în premieră, noul disc va conţine hituri ale trupei, în variantele clasice, dar şi variante mai puţin cunoscute ale unor melodii de succes, precum şi cântece rare, cum ar fi "Long away", din 1977, singurul al Queen în care Brian May a fost solistul principal.

În vara acestui an, trupa Queen a susţinut un turneu american avându-l ca solist pe Adam Lambert, ocupantul locului al doilea în finala emisiunii-concurs "American Idol" din anul 2009.

Queen a lansat 15 albume până la destrămarea sa, în 1991, după decesul lui Freddie Mercury, din cauza maladiei SIDA, pe 24 noiembrie 1991, la vârsta de 45 de ani.

Piese ca "Bohemian Rhapsody" şi "Don't Stop Me Now", compuse de Mercury, au intrat în panteonul rockului şi o nouă generaţie de artişti, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters şi Muse, revendică influenţa trupei Queen.

Concertele în care Freddie Mercury cânta "We Are The Champions", "Killer Queen", "Crazy Little Thing Called Love" sunt considerate momente de antologie pentru muzica rock, iar "We Will Rock You", comedia muzicală lansată în 2002, pe baza hiturilor trupei, a fost pusă în scenă în lumea întreagă şi se joacă încă în teatrele londoneze.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate