Veste buna pentru soferi! Amenda pentru rovinieta se poate plati online

Conducatorii auto din Romania nu mai trebuie sa piarda timpul si sa stea la cozi pentru a-si plati amenda pentru rovinieta. Acum, drumurile la unitatile Trezoreriei Statului pot fi inlocuite foarte usor cu o simpla accesare a site-ului Amenda-online.ro, de pe calculator, tableta sau telefon mobil.

novalue
Autor: V.P.

Serviciul este gratuit si autorizat de Directia de Impozite si Taxe Locale sa incaseze, in numele institutiilor publice, amenda de circulatie si amenda pentru rovinieta.

Soferii surprinsi in trafic fara rovinieta valabila primesc amenda prin posta, in termen de maxim doua luni de la constatarea contraventiei, conform O.G. nr. 8/2015, care a modificat O.G. nr. 15/2002, privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania.

In acest interval de timp, contravenientii nu mai pot primi alta amenda pentru rovinieta, pentru acelasi autovehicul.

Sumele pe care conducatorii auto trebuie sa le scoata din buzunar, pentru incalcarea legii, sunt cuprinse intre 250 si 4.500 de lei, in functie de tipul autovehiculului si de gravitatea infractiunii. Pentru autoturisme, amenda pentru rovinieta este de minimum 250 de lei şi de maximum 500 de lei si ea trebuie sa fie platita in termen de 15 zile de la data comunicarii procesului verbal catre contravenient.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Tot ceea ce trebuie sa faca conducatorii auto surprinsi pe drumurile nationale ale Romaniei fara rovinieta este sa completeze formularul de pe prima pagina a site-ului Amenda-online.ro cu datele personale si cu cele din procesul verbal de constatare a contraventiei si sa aleaga tipul de amenda: de circulatie sau lipsa rovinieta.

Apoi, acestia trebuie sa opteze pentru o modalitatea de plata: prin intermediul cardului bancar, de debit sau de credit sau prin ordin de plata.

In cazul in care aleg prima varianta, soferii vor fi directionati catre pagina securizata a procesatorului platii, MobilPay, unde vor achita efectiv suma. Tranzactia este 100% sigura, caci MobilPay este autorizat Visa si MasterCard si foloseste un protocol SSL, certificatul fiind emis de catre Comodo, una dintre cele mai renumite companii in domeniul criptarii transmiterii datelor.

Daca soferii aleg cea de-a doua varianta de achitare a amenzii pentru rovinieta, prin ordin de plata, acestia vor primi pe adresa de e-mail un decont valabil pentru o singura zi, care se poate achita prin internet banking, ordin de plata sau direct la casieria bancii.

La sfarsitul operatiunii de plata a amenzii pentru rovinieta, contravenientii vor primi un mesaj de multumire, in care se regasesc informatiile relevante din formular, iar dupa cateva minute vor primi pe adresa de e-mail confirmarea de plata.

Conform legii, dovada de plata, alaturi de o copie dupa procesul verbal si instiintarea de plata, trebuie trimise in termen de 15 zile de la data comunicarii acestora, catre CESTRIN, organismul tehnic al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Naţionale, folosind urmatoarele modalitati:
- prin fax, la numarul 021.315.15.84;
- pe e-mail, la adresa [email protected];
- prin posta sau curierat, la adresa Bd. Iuliu Maniu, nr. 401 A, Sector 6, Bucuresti;
- prin predare directa la sediul CESTRIN, Bd. Iuliu Maniu, nr. 401 A, Sector 6, Bucuresti.

Plata amenzii pentru rovinieta prin intermediul site-ului Amenda-online.ro se poate face la orice ora din zi si din noapte, de oriunde de pe teritoriul Romaniei, asa ca soferii se pot incadra foarte usor in termenul legal de 48 de ore, in care pot achita doar jumatate din suma. Procesul de plata este simplu, rapid si eficient si ii scuteste pe contravenienti de numeroase probleme logistice sau birocratice.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Klaus Iohannis trage un nou semnal de alarmă! Șeful statului îndeamnă la vaccinare: „Vorbim despre o catastrofă”

Mersul la biserică nu este condiționat de prezentarea certificatului COVID! „Nu trebuie să ai argumente ştiinţifice pentru orice măsură luată” Iată ce măsuri trebuie să respecte...

Rămân sau nu închise școlile după vacanța de două săptămâni?! Raed Arafat, explicații: „Nu există nicio garanţie”

Horoscop Zilnic Duminică 24 Octombrie 2021: Vărsătorii sunt hotărâţi să spună lucrurilor pe nume, Peștii vor rezolva anumite probleme din trecut

Frații Dedeman au dat marea lovitură! Anunț de ultimă oră despre super compania românească

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

După Coronavirus ne mai lovește ceva neașteptat. Ajunge și în România. Scenariul periculos venit direct de la UE

Dănuț Lupu și strigătul său de disperare: „Am trecut pe la poarta Iadului. Am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies