Veste tristă pentru Liviu Dragnea. Fostul lider PSD rămâne în închisoare, după ce Curtea de Apel București i-a respins contestația. Decizia e definitivă

Fostul președinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, rămâne în închisoare, după ce Curtea de Apel București a respins, vineri, 21 august, ca neîntemeiată contestația sa la executare.

Liviu Dragnea rămâne în pușcărie
Liviu Dragnea, fostul lider PSD
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Liviu Dragnea rămâne în pușcărie
Liviu Dragnea, fostul lider PSD

Curtea de Apel Bucuresti a respins contestația la executare depusă de Liviu Dragnea, prin care fostul lider PSD solicita să fie eliberat din închisoare, pe motiv că este deținut ilegal.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, joi, pentru vineri, pronunţarea unei decizii pe contestaţia la executare depusă de Liviu Dragne.

În timpul procesului de la Curtea de Apel Bucureşti, Liviu Dragnea a declarat că este nevinovat, susţinând că, dacă va fi menţinut în închisoare „prin încălcare brutală a drepturilor omului”, înseamnă că justiţia din România „nu rezistă la presiuni politice”.

„Spun ce am mai spus. Am fost trimis la puşcărie total nevinovat. Pe fond, am fost trimis la închisoare de un complet nelegal. Avocatul a arătat că România e parte la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care e clară şi fără echivoc. Am fost trimis la închisoare prin nerespectarea legii şi, dacă voi fi menţinut în închisoare prin încălcare brutală a drepturilor omului, înseamnă că în România justiţia nu rezistă la presiuni politice. Sper că veţi adopta o decizie prin care să nu se menţină nerespectarea CEDO sau a legilor ţării”, a spus Dragnea în sala de judecată.

Citeste si: O mamă din Iași și-a băgat fetița în mașina de spălat a filmat-o cum se "învârte"- bzi.ro

Citeste si: Telespectatorii s-au săturat de serialul Vulpița și Viorel! Gafa făcută de Acces Direct: „Câte minciuni!”

Citeste si: Cum a recompensat-o Viorel pe Vulpița, după ce aceasta l-a înșelat! Internauții i-au luat la rost: ”Doamne ferește de așa dragoste”

Citeste si: Leo de la Strehaia intervine în conflictul dintre George Pian și Jador! Prințul țiganilor face judecata: ”S-a ajuns prea departe”! Adevărul despre războiul Duduienilor cu Jador

Liviu Dragnea susține că este deținut ilegal

În cererea depusă în instanţă, Liviu Dragnea a invocat un recurs în drept intitulat „habeas corpus”,- o lege promulgată în anul 1679 de către Parlamentul englez, prin care se garantează libertatea persoanei.

Avocaţii fostului lider PSD susţin că acesta este deţinut ilegal în penitenciar, deoarece completul de 3 judecători de la Înalta Curte care l-a condamnat nu era specializat să judece fapte de corupţie. Avocaţii invocă astfel o decizie a Curţii Constituţionale din octombrie 2019.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul lider PSD se află încarcerat la Penitenciarul Rahova. 

 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Telespectatorii s-au săturat de serialul Vulpița și Viorel! Gafa făcută de Acces Direct: „Câte minciuni!”

Jucătoarele de tenis ale României s-au luat la bătaie, după ce au pierdut un meci! Sportivele au fost trimise la psiholog

Livian a lansat o nouă piesă! Prima reacție a câștigătorului Puterea Dragostei sezonul 2: ”A apărut și a început nebunia”

Horoscop Zilnic Marți 21 Septembrie 2021: întreaga perioadă este favorabilă pentru planul profesional și, implicit, pentru cel financiar

Va fi obligatoriu peste tot! E COD ROȘU. DSP a anunțat acum

Irina Tănase, umilința supermă pentru Liviu Dragnea. Cu cine a prins-o fostul lider PSD

Poza care îl DĂRÂMĂ pe Dragnea. Întâlnirea secretă despre care nu scoate un cuvânt. Ponta i-a făcut-o din 2018!

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies