Vești bune de la un medic renumit: „Coronavirus tinde să dispară singur”

Un renumit medic italian spune că în curând am putea scăpa de coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Francesco Le Foche, medic primar la Secția imuno-infecțioase de la Spitalul „Policlinico Umberto l” din Roma, este optimist în ceea ce privește pandemia de coronavirus și ce urmează să se întâmple în lume.

„Întoarcerea la o viață mai mult sau mai puțin normală nu este atât de îndepărtată. Trebuie să așteptăm următoarele două săptămâni.Dacă lucrurile continuă să evolueze cum trebuie, până în primele două săptămâni din luna mai am putea să ieșim și să reorganizăm societatea. Dacă acest virus se va comporta cum ar trebui să se comporte, vom putea să ne întoarcem la viața noastră socială. Nu cred că va fi nevoie să restrâgem foarte mult libertatea și autonomia noastră socială”, a explicat Francesco Le Foche, conform site-ului HuffPost Italia.

Vaccinul ne-ar putea ajuta, dar nu este neapărat necesar, spune medicul.  „Nu cred că este absolut indispensabil, peste un an sau peste un an și jumătate, acest vaccin. Dar, dacă va fi posibil să-l avem, e binevenit. Doar vaccinul va putea să facă să dispară definitiv acest virus în toată lumea. Deși, dacă virusul se va comporta precum virusul SARS, este destinat să dispară singur. Fiind un virus identic în proporție de 80% cu virusul SARS, este posibil să fi avut o fază pandemică accelerată, care acum stă se se stingă. Optimismul meu este bazat pe știință”.

Citeste si: Anunțul de ultim moment făcut de Gabriela Firea despre redeschiderea școlilor: „Sub nicio formă...”

„Cronavirus tinde să dispară singur”

„Acest virus, precum alți coronaviruși pe care i-am cunoscut în trecut, tinde să se stingă singur. Este știut în mediile științifice că acești coronaviruși au tendința de a declanșa pandemii, pentru ca mai apoi să dispară singuri. În special când există o reducere substanțială a posibilităților de a se răspândii rapid. Mulțumită măsurilor de distanțare socială luate, nemaiputând să infecteze persoanele închise în casă, virusul nu va mai avea puterea de a se înmulți și va dispărea încet-încet, printr-un fel de moarte programată. Să sperăm că acest lucru se va întâmpla cât mai curând. Se pare că sosirea temperaturilor ridicate ne va ajuta mult”, a mai spus medicul italian Francesco Le Foche.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate