Vești bune din Italia! Premierul italian Giuseppe Conte, anunț neașteptat: "O relaxare a restricţiilor legate de coronavirus ar putea începe pe 4 mai"

Italia va începe probabil să reducă restricţiile impuse din cauza coronavirusului din 4 mai, dar relaxarea mult-aşteptată va fi prudentă şi calculată, a declarat marţi premierul Giuseppe Conte, transmite Reuters.

Distribuie pe:

Autor: A.N.C

Vești bune din Italia! Premierul italian Giuseppe Conte anunț neașteptat: "O relaxare a restricţiilor legate de coronavirus ar putea începe pe 4 mai"
Vești bune din Italia! Premierul italian Giuseppe Conte anunț neașteptat: "O relaxare a restricţiilor legate de coronavirus ar putea începe pe 4 mai"

Ţara a fost una dintre cele mai lovite din lume de pandemia de COVID-19, cu peste 24.100 de persoane decedate de declanşarea epidemiei, în februarie.

Pentru a opri răspândirea coronavirusului, guvernul a impus în martie măsuri stricte, spunându-le italienilor să rămână acasă şi închizând şcoli, afaceri şi industrii la nivel naţional.

Restricţiile au exercitat presiuni majore asupra celei de-a treia mari economii a zonei euro, dar odată cu încetinirea numărului de cazuri noi, Conte a spus că în weekend va dezvălui planurile guvernamentale pentru relaxarea restricţiilor.

”Aş vrea să pot spune: Să redeschidem totul. Imediat. Începem mâine dimineaţă ... Dar o astfel de decizie ar fi iresponsabilă ", a scris Conte într-o postare pe Facebook.

El a promis ”un plan ştiinţific serios”, care va include o ”regândire a modalităţilor de transport”, care să permită lucrătorilor să călătorească în siguranţă, noi reguli de afaceri şi măsuri pentru a verifica dacă reducerea restricţiilor va duce la o creştere a numărului infecţiilor.

”Este rezonabil să ne aşteptăm să aplicăm planul începând cu 4 mai”, a spus premierul, adăugând că o strategie de ieşire grăbită şi dezorganizată din carantină ar fi o batjocură a sacrificiilor pe care italienii le-au acceptat.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Dar Conte nu a oferit detalii specifice despre întreprinderile care vor fi redeschise mai întâi sau despre ce restricţii ar putea fi menţinute în privinţa deplasărilor în ţară.

Citeste si: Preşedintele Klaus Iohannis, noi măsurile pentru gestionarea epidemiei de coronavirus

Citeste si: După ce Spartacus, Idolul Femeilor, a fost caftit de Poliție, prietenii lui jură răzbunarea! ”Dacă vă prind civili pe stradă, sparg ficații în voi”

Citeste si: Alexandru Rafila are o avere colosală! Celebrul microbiolog are venituri de peste 6.000 euro pe lună, este acționar la Transgaz și la o bancă și are trei apartamente, o casă și 5 terenuri!

Ţări din întreaga lume iau în considerare sau iau măsuri pentru a atenua restricţiile, deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că acest lucru ar trebui făcut lent şi numai atunci când există capacitatea de a izola cazurile şi de a urmări contactele.

Liderii de afaceri italieni au cerut o reducere a restricţiilor, care sunt printre cele mai stricte din lume, avertizând că va avea loc o catastrofă economică dacă blocajul va continua.

Trezoreria din Italia se aşteaptă ca economia să se contracte cu aproximativ 8% în acest an, ceea ce ar fi cea mai gravă recesiune din ţară de la cel de-al Doilea Război Mondial, au declarat luni pentru Reuters două surse apropiate situaţiei.

Vești bune din Italia! Premierul italian Giuseppe Conte anunț neașteptat: "O relaxare a restricţiilor legate de coronavirus ar putea începe pe 4 mai"
Vești bune din Italia! Premierul italian Giuseppe Conte anunț neașteptat: "O relaxare a restricţiilor legate de coronavirus ar putea începe pe 4 mai"

Vorbind Parlamentului marţi, Conte a promis măsuri suplimentare până la sfârşitul lunii, în valoare de cel puţin 50 de miliarde de euro (54,3 miliarde de dolari), pentru a diminua impactul. Acest lucru se va adăuga unui pachet de 25 de miliarde de euro aprobat luna trecută.

Primul ministru a spus că eforturile naţionale de a combate criza ar trebui să fie susţinute de iniţiative la nivel european, o problemă care a tensionat puternic relaţiile Romei cu Uniunea Europeană.

Italia spune că a venit momentul ca ţările din zona euro să emită obligaţiuni comune pentru a contribui la împărţirea costurilor de redresare a economiilor Europei. În timp ce statele din sud au susţinut acest apel, naţiunile bogate din nord au respins ideea.

Conte a spus Senatului că viitorul UE depinde de găsirea unor suficiente resurse comune pentru a face faţă crizei, dar a recunoscut că nu va avea loc un acord la o videoconferinţă a liderilor europene programată joi.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Bărbat din București, împușcat de polițiști în scara blocului! A murit la spital

Emoționant! Ce cadou a primit arhiepiscopul Pimen când a împlinit 90 de ani

Soțul Emanuelei, față-n față cu "rivalul" Cristi! Ce spune despre apropierea dintre ea și colegul de la Survivor: "Nu i-am văzut fața asta"

Adevărul a ieșit la iveală! Andreea Oprică, profund dezamăgită de Andi de la Puterea dragostei: "A umilit-o. Am văzut când vorbeam la telefon"

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies