Vești bune pentru români! Raluca Turcan, anunț important despre pensiile românilor

Raluca Turcan a făcut un anunț important despre pensiile românilor. Iată ce trebuie să știe românii.

raluca turcan
Raluca Turcan, ministrul Muncii [Sursa foto: Captura Video]
Autor: Clara Ionescu

In articol:

Raluca Turcan a dat un nou ordin care privește recalcularea pensiilor. În primul rând, motivul care a stat în spatele acestui nou ordin al ministrului Muncii, Raluca Turcan a menționat că unii dintre pensionari se adresau Caselor Judeţene de Pensii deoarece în dosarele lor de pensii aveau o serie de documente cu factori suplimentari de contributivitate.

„Doi: neexistând un cadru legal până în momentul de faţă care să oblige Casele Judeţene de Pensii să ia în evaluare aceşti factori de contributivitate, comportamentul era diferit: unele case acceptau şi includeau în baza de date din dosarele de pensii aceste adeverinţe, altele nu, lucru care evident crea şi creează în continuare un tratament discriminatoriu”, a explicat ministrul Muncii.

barbat
Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Anunțul făcut de Raluca Turcan [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, cerere neașteptată pentru Anamaria Prodan: „Mi-a cerut să renunț la numele lui de familie”- bzi.ro

Raluca Turcan, despre adeverințele de vechime

Pâbă acum, unele case de pensii acceptau adeverințele de vechime, iar altele nu. În urma ordinului emis de ministrul Muncii, Raluca Turcan a anunțat că toate Casele Judeţene de Pensii trebuie să trateze la fel toate cererile pensionarilor cu privire la informaţiile luate în calcul în dosarele de pensie.

Citeste si: Este vestea momentului pentru români. Raluca Turcan, declarații despre vârsta de pensionare: "Nu s-a discutat creșterea vârstei..."

„După ce terminăm noua lege a pensiilor dorim cu toţii ca orice dosar cu şină să nu mai fie deschis şi toate informaţiile care atestă contributivitate, vechime, specializare, să fie operate în format electronic. Aceasta a fost solicitarea pe care am făcut-o astăzi Caselor Judeţene de Pensii – să ia în serios acest proces, să trateze oamenii cu empatie, pentru că sunt unii care pe bună

dreptate aveau adeverinţe care să ateste contributivitate pentru dosare, dar întrucât s-au pensionat înainte de anul 2001, când anumiţi factori de contributivitate nu erau luaţi în calcul, atunci nu şi-au mai depus documentele la dosare.

Deci din acest moment există această obligaţie de tratament unitar a Caselor Judeţene de Pensii pentru oameni care chiar aşteaptă să li se facă dreptate, întâi şi întâi prin îmbunătăţirea tuturor informaţiilor din dosare şi apoi prin recalcularea finală a pensiilor”, a declarat Raluca Turcan.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Raluca Turcan, ultimele detalii despre salariile românilor. Ce se întâmplă cu venitul lor lunar: „Niciun venit nu va scădea”

Raluca Turcan, reacție neașteptată după ce a fost surprinsă fără mască de protecție: "Am solicitat să fiu amendată"

Raluca Turcan: „35.000 de persoane cumulează pensia cu salariul, la stat”

Ziua de mâine va aduce rezolvarea problemelor pentru 7 nativi

Minunea de la Dumnezeu care s-a întâmplat chiar acum: "Au fost uimiţi, foarte uimiţi!" (VIDEO)

DIVORT fulger showbiz! Erau cel mai frumos cuplu. Toata lumea este in stare de soc

Anunț-bombă despre Pfizer. Informația a fost confirmată oficial. Toată lumea trebuie să afle

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies