Veşti bune pentru toţi salariaţii! Toţi românii vor putea primi al 13-lea şi al 14-lea salariu

Distribuie pe:

Autor: A.M.

 
Sărbătorile ar putea veni cu un surplus de bani pentru toţi românii, chiar şi pentru cei din sectorul privat. Potrivit unui proiect de lege, atât bugetarii, cât şi angajaţii din sectorul privat s-ar putea bucura de al 13-lea, dar şi de al 14-lea salariu la sfârşit de an. 
 
Proiectul de lege a fost depus de parlamentarul vasluian Tudor Polak.
În situaţia în care acest proiect va fi adoptat, 3.7 milioane de români din sectorul privat vor beneficia de bani în plus. 
 
 
"Proiectul de act normativ are ca obiectiv principal sprijinirea capitalului autohton si cresterea veniturilor salariale ale salariatilor din mediul privat romanesc. Mai mult, isi propune sa dea posibilitatea companiilor cu capital integral privat de a stimula angajatii prin acordarea celui de-al 13-lea si celui de-al 14-lea salariu. Cel de-al 13-lea si cel de-al 14-lea salariu vor putea fi acordate de societatile care inregistreaza profit in anul fiscal in curs, iar cheltuielile ocazionate de acordarea acestor salarii sunt deductibile din impozitul pe profit datorat. Aceste cheltuieli nu trebuie sa depaseasca 20% din totalul impozitului pe profit datorat, respectiv 0,5% din cifra de afaceri.
Masura acordarii acestor salarii suplimentare nu poate fi aplicata de catre firmele aflate in procedura de insolventa, faliment sau reorganizare"
, sustine Tudor Polak, potrivit capital.ro.
 
Astfel, cele doua salarii bonus vor trebui acordate astfel cel de-al 13-lea salariu în perioada 15-30 decembrie, iar cel de-al 14-lea salariu se va acorda în perioada 15-30 iunie a anului următor. 
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Zile libere de Craciun 2018. Doua minivacante pentru romani?

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei pentru JOI 13 DECEMBRIE 2018. Este ceva in aer!

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Cele mai frumoase urari de la multi ani pentru cei dragi

Germania trimite o undă de șoc în toată Europa. Merkel anunță dezastrul: Va fi prea târziu

Oana Zăvoranu l-a făcut de râs pe celebrul Cove de la Pro Tv în întreaga țară! Ce făcea acesta în pat. Querida nu mai are limite

”Naționalizarea” platformelor și a rețelelor sociale. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies