Viața cu COVID-19! Mărturiile dureroase ale pacientului numărul 2 cu coronavirus: "Coșmarul e psihic, să-i infectez pe cei dragi a fost ultimul lucru care mi-aș fi dorit să se întâmple”

"Coșmarul este psihic, să-i infectez pe cei dragi a fost ultimul lucru care mi-aș fi dorit să se întâmple" Mărturia dureroasă este a unui tânăr infectat cu COVID-19 a cărui viață s-a schimbat total de când e în spital. Regretă amarnic că a avut încredere în alții care au luat în râs pericolul și l-au numit "o simplă gripă". Vestea îmbucurătoare încă este că numărul infecțiilor nu a explodat la noi. Avem 277 de cazuri în total.

Distribuie pe:

”Dragii mei, sunt pacientul numărul 2 - Covid-19 - din județul Mureș.Vreau să vă povestesc calvarul prin care trec de ceva timp”

Citeste si: Wizz Air suspendă rutele spre Dubai între 21 martie şi 3 aprilie

Fără cuvinte mari, tânărul depistat pozitiv își începe confesiunea într-un salon de spital unde de-o săptămână înfruntă boala, ajutat de medici și asistente. O ambulanță l-a adus aici la 3 zile după ce s-a întors din Italia. Înainte să plece, primise asigurări de-acolo că nu va fi în pericol:

”Știți ce răspuns primesc? "E doar o simplă gripă, se exagerează la televizor, aici (n.r. în Italia), e totul normal!" Nu mai stau pe gânduri, doar am 21 de ani, cumpăr un gel dezinfectant, o mască și la drum (...) La 3 zile după întoarcerea din Italia, apar și primele simptome: durere de cap, febră”.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Lupta pe care o duce ca să se vindece nu e ușoară. Mai grea e cea cu propria-i conștiință. Până să afle că a fost infectat și-a întâlnit părinții și verii, a ieșit în bar cu prietenii și a stat în preajma multor persoane. La testările rapide, unul dintre amicii cu care a interacționat a ieșit pozitiv:

”Coșmarul este psihic (...) Nu pot să vă explic prin ce am trecut și trec în continuare în această perioadă pentru că e ultimul lucru care mi-aș fi dorit să se întâmple. Eu îmi iubesc familia, îmi iubesc prietenii și îmi pare rău că i-am pus în această situație. Sper ca ei și familiile lor să fie bine”.

Citeste si: Premierul Mark Rutte le cere olandezilor să stea liniştiţi, există suficientă hârtie igienică pentru următorii zece ani - VIDEO

Prin aceeași suferință, provocată de infectarea cu noul coronavirus, trec aproape 300 de români, internați în spitalele din țară. Vestea bună e că 25 au fost declarați vindecați - 16 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași. Pacientul cu numărul 24 de la Matei Balș a fost, astăzi, externat. Contactul cu lumea exterioară nu l-a bucurat:

”Credeam că românii au înțeles că ne paște un pericol mare însă nu e deloc așa. Probabil că va fi o surpriză extraordinară pentru toată lumea când se vor anunța 10 000 de infectați sau primii români morți din cauza coronaviruslui. Poate atunci oamenii vor conștientiza pericolul. Pentru italieni a fost cam târziu, iar acum regretă amarnic”.

Citeste si: Cât de sigur este să donezi sânge în această perioadă? Răspunsul autorităților

Coronavirusul de care se teme o lume întreagă nu ține cont nici de cât de sănătoși suntem, nici de vârstă. Românii infectați au între 1 an și 71 de ani, provin din toate categoriile sociale și luptă diferit cu boala. În vreme ce unii se însănătoșesc într-o săptămână, alți 6 pacienți luptă pentru viața lor, la Terapie Intensivă. Unul dintre ei se află în stare foarte gravă.

Galerie foto 
Citește și:

Live Video În căutarea adevărului - Ediția de marți, 22 septembrie - Vezi emisiunea Online | Episodul 337, BOLNAVUL MINCINOS

Dezastru ecologic lângă București! Imagini halucinante cu poluarea excesivă! Nu se mai tem de nimic Video

Familia Sorinei de la Baia de Aramă la adresa ”americanilor” Săcărin! ”Mint cu nerușinare! Iată dovada”

Câte zile rezistă omul fără să mănânce?

Câte zile rezistă omul fără să bea apă?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies