Viața după coronavirus nu-i ușoară. Mai mulți ieșeni, dependenți de tuburile de oxigen

Situație tragic în Iași, acolo unde mai mulți oameni trec prin momente grele, chiar dacă s-au vindecat de COVID-19.

Distribuie pe:

Autor: Cristina Cruceru

Coronavirus
Coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

 


In articol:

Momente grele pentru mai mulți ieșeni, după ce s-au vindecat de coronavirus. Viața de după vindecarea de COVID-19 nu este chiar așa ușoară și o spun chiar specialiștii. Zeci de pacienți, tineri și care n-au suferit de alte boli, au și acum bătăi de cap după ce s-au vindecat de coronavirus. Pacienții care s-au vindecat de virus și au plecat din spitale pe picioarele lor au rămas cu schele.

Ce spun medicii despre această situație

Cadrele medicale spun despre pacienții care s-au vindecat, că au anumite sechele. Unii prefer să rămână la pat, alții s-au obișnuit cu tuburile de oxigen. „Există pacienți care se recuperează complet și pacienți care rămân cu sechele în urma infectării cu COVID-19. Pacienților li se recomandă să revină la spital după 14 zile de la externare, pentru reevaluare. Majoritatea care au revenit la control au avut nevoie de recuperare respiratorie și, totodată, de concentrator de oxigen la domiciliu. Durata de recuperare diferă de la persoană la persoană și poate dura de la câteva săptămâni până la câteva luni. Din păcate, avem și mulți tineri care nu suferă de alte comorbidități. Aceștia au devenit dependenți de concentratorul de oxigen”, a spus dr. Adrian Radu Crișan Dabija, șef al Clinicii I de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași, potrivit biz.ro.

Citeste si: S-a eliberat dispensa de cinci zile. Românii pot petrece Crăciunul cu întreaga familie - evz.ro

Citeste si: Virus rar, descoperit în Bolivia. Provoacă febră hemoragică și se transmite de la om la om - bzi.ro

Coronavirus
Coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Totodată, specialiștii spun că foarte mulți tineri s-au întors la spital, după ce s-au vindecat de coornavirus, pentru că aveau diferite probleme. Aceștia se plângeau că nu mai pot respira normal sau că obosesc imediat.

Mulți pacienți cred că au scăpat de COVID-19, dar revin la spital atunci când sesizează că nu respiră bine sau că, atunci când sunt implicați în activitățile zilnice, obosesc foarte repede. Acestor pacienți li se fac o serie de analize, de teste. În urma acestor investigații se stabilește planul de recuperare a pacienților. Se prevede pe lângă kinetoterapia respiratorie și un tratament inhalator și, după caz, concentrator de oxigen la domiciliu. Pentru unii pacienți, chiar și pentru cei fără alte comorbidități, COVID-19 s-a dovedit ca fiind o boală extrem de violentă. Majoritatea pacienților care au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași au avut nevoie de recuperare respiratorie. La 20 la sută dintre pacienții cu COVID-19 internați la noi s-a constatat o convalescență de lungă durată”, a mai spus dr. Adrian Radu Crișan Dabija.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sfatul zilei 25 noiembrie 2020: fii atent asupra sănătății!

Răsturnare de situație în divorțul dintre Pepe și Raluca! Judecătorii au decis

Gina Pistol a rupt tăcerea. Iubita lui Smiley i-a șocat pe toți: ce operații estetice și-a făcut în sarcină?

Ce avere are omul de la guvern care numără cazurile de COVID-19? Andi Manciu nu are diplomă de licență dar este consilier de stat! Dezvăluiri exclusive

Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile! Ce măsuri vor fi aplicate în următoarea perioadă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies