Viața Sfântului Apostol Toma. Vezi rugăciunea către Sfântul Toma și află când este bine să o rostești

Sfântul Apostol Toma este prăznuit de creștini, în fiecare an, pe 6 octombrie. Iată viața Sfântului Toma și citește rugăciunea care te scapă de toate relele și necazurile!

Autor: Georgiana Anton

In articol:

Sfântul Apostol Toma este prăznuit de creștini, în fiecare an, pe 6 octombrie. Iată viața Sfântului Toma și citește rugăciunea care te scapă de toate relele și necazurile!

Viața Sfântului Apostol Toma

Sfântul Apostol Toma s-a născut în orașul gaileean Pansada și era de meserie pescar.

An de an, Sfântul Apostol Toma este sărbătorit de credincioși pe 6 octombrie.

Când a auzit că Iisus Hristos este Mântuitorul nostru, Toma a decis să lase totul și să îl urmeze pe Hristos, deși înainte nu credea relatările ucenicilor despre Învierea lui Iisus, de unde îi vine și porecla de „Toma-Necredinciosul".

Citeste si: Rugăciune către Sfântul Apostol Toma. Îl sărbătorim în fiecare an pe 6 octombrie

În călătoriile sale pentru propovăduirea Învierii lui Hristos, Sfântul Apostol Toma a înființat mai multe biserici creștine în Palestina, Mesopotamia, Etiopia și India. Pe vremea când popovăduia în India, reușește să-i convertească pe soția guvernatorului din Melipur și pe fiul acestuia. Guvernatorul, înfuriat de gestul său, ordonă ca Toma să fie torturat și întemnițat.

Citeste si: “Veghează-ne și zâmbește-ne de acolo, doctore!” Iulian Juncănaru, fostul concurent de la emisiunea culinară, a murit în propria locuință- kfetele.ro

Citeste si: Ana Maria Pantaze, croitoreasa care a câștigat „Românii au talent”, este șomeră. Nu mai are nimic din cei 120000 de euro câștigați- bzi.ro

Sfântul Apostol Toma a sfârșit prin a fi străpuns de sulițe la ordinul guvernatorului din India. O parte din moaștele sale se află în India, Ungaria, dar și la Muntele Athos.

Viața Sfântului Apostol Toma. Vezi rugăciunea către Sfântul Toma și află când este bine să o rostești

Viața Sfântului Apostol Toma. Vezi rugăciunea către Sfântul Toma și află când este bine să o rostești

[Sursa foto: doxologia.ro]

Citeste si: Calendar Ortodox OCTOMBRIE 2022. Pe ce dată pică Sfânta Parascheva?

Rugăciunea către Sfântul Apostol Toma

„O, Preasfinte Apostole al lui Hristos, cel ce îndoielnic şi zăbavnic te-ai arătat spre adeverirea desăvârşită a dumnezeieştii Taine a Învierii Domnului şi a preaslăvirii Preacuratei Sale Maici,

cel ce în viaţa ta şi după moarte făcător de minuni te-ai arătat şi cu mucenicească cunună te-ai încununat, apără turma lui Hristos de toată rătăcirea şi îndoiala; pe noi, cei zăbavnici cu inima, ne întăreşte pe piatra mărturisirii Sale; cu rugăciunile tale dă tămăduire rănilor sufletelor şi trupurilor noastre şi ne mijloceşte mântuirea la sfârşitul vieţii noastre. Amin.

Cel ce dintre Apostoli ai fost ales a purta crucea cea grea a îndoielilor spre adeverirea fără putinţă de tăgadă sau de îndoială a Învierii lui Hristos, scapă-ne pe noi cu rugăciunile tale din furtunile lumii şi din valurile îndoielilor vieţii acesteia, ca să-ţi strigăm: Bucură-te, Sfinte Toma, Apostol al Mântuitorului Hristos!

Spre adeverirea propovăduirii Cuvântului lui Dumnezeu şi spre încredinţarea neamurilor datu-ţi-s-a ţie, Sfinte, şi darul de a săvârşi minuni, ca toţi, văzându-le, să slăvească pe Dumnezeu Cel ce ţi-a dăruit ţie putere multă Apostole Sfinte Toma, roagă pe milostivul Dumnezeu să dea iertare de greşeli sufletelor noastre”

 

sursă: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Angela Rusu a izbucnit în plâns, în emisiunea Mirelei Vaida! A povestit cu ochii în lacrimi despre calvarul prin care a trecut: "Coboram de pe scenă să îmi fac injecțiile...

Orașul din România care găzduiește al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume

Cum arăta Alexandru Arșinel când era tânăr. Celebrul actor s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani

Taurii, Balanțele și Capricornii vor da uitării durerile. Alte 3 zodii să ia aminte la sfaturile astrelor

Se schimbă BULETINELE de identitate! Este informația momentului în ROMÂNIA

“Ne-am despărțit, am decis să punem punct!” Cristian Jitaru și Mona Stoian au decis să divorțeze, la trei luni de la nuntă! Cei doi vor depune actele de divorț la notar

Incredibil. Elena Ceaușescu, premiată la Hollywood: A jucat magistral

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies