Victor Costache, primele declarații după ce a demisionat din funcția de ministru: „Nu am părăsit corabia în timpul furtunii”

Victor Costache a făcut primele declarații după ce a demisionat joi, 27 martie, din funcția de ministru al Sănătății.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Victor Costache, primele declarații după ce a demisionat


In articol:

Fostul ministru al Sănătăţii, Victor Costache, spune că va rămâne în linia întâi în această criză, nu o abandonează şi va consilia echipa Ministerului Sănătăţii de câte ori va fi nevoie. ”În niciun caz nu am părăsit corabia în timpul furtunii”, a declarat Costache, refuzând să precizeze dacă i s-a cerut demisia.

Costache a declarat, vineri, într-un interviu la Digi 24, că a depus un jurământ ca medic şi nu abandonează un proiect în timpul acestuia. 

“Miniştrii demisionează într-un anumit fel, fac parte dintr-o echipă şi atunci când vine momentul vine şi demisia. Este important de înţeles că sunt în primul rând medic, am depus un jurământ şi niciodată nu abandonez şi nu am abandonat un proiect în timpul proiectului. Voi rămâne în linia întâi în această criză, nu abandonez această criză, voi relua ca medic şi voi consilia echipa ministerului Sănătăţii de câte ori va fi nevoie. M-am pus la dispoziţia lor şi voi rămâne în Bucureşti atât cât este nevoie”, a spus Costache.

Întrebat dacă a fost o demisie sau a fost determinat să demisioneze către premier sau preşedinte, fostul ministru al Sănătăţii: “Miniştrii demisionează într-un anumit fel, nu are rost să intrăm în detalii şi este prea puţin important cum am fost, este foarte important să ne concentrăm asupra crizei Covid-19, asupra acestui flagel care este în România şi trebuiesc luate măsuri bune în fiecare zi. (…) În niciun caz nu am părăsit corabia în timpul furtunii şi sunt alături de Ministerul Sănătăţii, dacă va fi nevoie de expertiza mea”.

Citeste si: Unde s-a retras Costache după demisia din plină pandemie de Coronavirus. În ce vilă de lux se IZOLEAZĂ cel mai contestat polician din România. FOTO EXCLUSIV

Citeste si: Coronavirus. Toată populația Bucureștiului va fi testată! Anunțul autorităților

Citeste si: Decizie tranșantă a premierului Ludovic Orban. A dat-o afară pe Georgeta Bumbac de la Ministerul Sănătății

Victor Costache s-a referit să vorbească despre proiectul de testare în masă al bucureştenilor pentru Covid-19

“Cu câteva ore înainte mă întâlnisem cu domnul profesor Streinu-Cercel şi validasem proiectul de a testa un eşantion foarte mare reprezentativ pentru întreaga populaţiei a Bucureştiului. E ca la un sondaj de opinie care se face în domeniul politic, se ia un eşantion care reprezintă întreaga populaţiei a României. În proiectul domnului profesor, care îl susţin în continuare şi domnul profesor are o reputaţie şi o expertiză care nu poate fi pusă la îndoială. Acest proiect ia un număr de 10 mii de persoane, reprezentativ pentru întreaga populaţie a Bucureştiului, care vor fi testaţi”, a spus Victor Costache.

Fostul ministru a precizat că nu ştia iniţial câţi oameni vor fi testaţi în acest proiect. Costache a mai spus că el crede în continuare în acest proiect şi în relevanţa acestuia:“Nu ştiam, validasem proiectul ca un proiect foarte bun de creştere a capacităţii de testare nu ştiam cât de mare este eşantionul reprezentativ, ştiam că e un eşantion reprezentativ foarte mare”, a precizat fostul ministru al Sănătăţii. (Citeste si: Nelu Tătaru, noul Ministru al Sănătății, are o vilă și o mașină... "la secret"? Ce-a scris presa despre omul-cheie în lupta cu COVID-19)

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate