VIDEO | ALERTĂ pe Aeroportul Băneasa. Un avion a fost aproape de dezastru, după o defecțiune gravă la trenul de aterizare

Incident grav pe aeroportul Băneasa din București. Un avion care trebuia să ajungă în SUA și-a rupt trenul de aterizare.

Autor: Loredana Dobre


In articol:

Un Boeing 767-300ER al companiei Omni Air a rămas pe pista aeroportului din Băneasa, după ce trenul principal de aterizare din partea stângă a suferit avarii.

Avionul, înmatriculat N423AX, a aterizat la ora 14:55 pe aeroportul Băneasa după un zbor de 5 ore și jumătate de la Kabul, Afghanistan, potrivit  boardingpass.ro.

Citeste si: O elevă de 10 îl sfidează pe Ludovic Orban. Tânăra refuză premiul dat de Guvern: „Orban, ţine-ţi banii că eu n-am nevoie de ei. Momeală de scurtă durată“

Citeste si: Marian Godină, revoltat de întâlnirea dintre șefii Poliției și interlopii Duduianu: „Am ajuns să ne rugăm de infractori să respecte legea? Am așa o lehamite”

Citeste si: Un fost antrenor al echipei naționale, scandal pentru o sumă imensă! Victor Pițurcă a ajuns în față judecătorilor

În aeronavă erau 68 de persoane, dintre care 44 de pasageri și 24 de membri ai echipajului. Pasagerii sunt militari americani. Aceștia au fost debarcați pe tobogane. Potrivit Digi24, nicio persoană nu a fost rănită. 

Citeste si: Loredana Groza șochează din nou! Artista a postat o fotografie, direct din pat, fără a avea prea multe haine pe ea- bzi.ro

După realimentare, Boeingul 767 urma să decoleze de la Băneasa spre Washington, DC.

Reacția autorităților 

„Echipajele aeroportului, pompieri, ambulanță, au acționat prompt, conform procedurilor specifice. O investigație este deja în derulare, fiind efectuată de AIAS. Pistă de decolare-aterizare a aeroportului este închisă prin NOTĂM. Traficul comercial, care se desfășoare pe aeroportul Henri Coandă, nu a fost afectat", au reprezentanții Aeroportului.

Generalul Sorin Stoicescu fostul şef al Aviaţiei Civile din România, a explicat pentru Gândul.ro ce ar fi putut să conducă la acest incident grav. El susține că totul se putea sfârși dezastruos.

Se putea întâmpla o tragedie pe Aeroportul Băneasa, din fericire nu s-a întâmplat! A scăpat toată lumea. Cei de la Autoritatea Aeronautică vor stabili motivele pentru care avionul a avut o defecțiune, potrivit reglementărilor internaționale au dreptul să verifice tot la fața locului, și bineînțeles și reprezentanții

companiei”, a declarat acesta.

„A fost ori o defecțiune, ori aterizare defectuoasă. Din ultimele informații, piloții au luat legătura cu turnul de control din zbor, adică această funcționare defectuoasă a trenului a fost comunicată din zbor, așa încât aeroportul a putut să dezvolte toate forțele necesare potrivit planului de intervenții în această situație”, mai spune generalul Sorin Stoicescu, pentru sursa citată. 

Fostul şef al Aviaţiei Civile din România a spus că anchetatorii vor putea stabili cea mai probabilă cauză a incidentului, în urma unor investigații.

 

 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies