VIDEO | Carnagiu la înmormântarea generalului iranian Soleimani

Trupul neînsufleţit al generalului Qassem Soleimani nu a mai fost înhumat marți, aşa cum fusese programat. La funeralii, 50 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma unei busculade şi aproximativ 200 au fost răniţi. Autorităţile au anulat imediat procesiunea. Din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu, România, şi-a relocat trupele aflate în Irak.

Distribuie pe:

Autor: D.S.

fara descriere


In articol:

Ceremonia de înhumare a celui mai iubit comandant din Iran a fost oprită în momentul în care a început carnagiul. Zecile de mii de oameni, mulţi veniţi încă de aseară din alte localităţi, s-au călcat în picioare pe străzile din Kerman, oraşul natal al generalului Qassem Soleimani. Serviciile medicale de urgenţă au confirmat moartea a 50 de persoane.

În imagini se observă cum medicii încearcă să resusciteze victimele întinse pe asfalt.

Citeste si: Iranul clasează drept ”teroriste” toate forţele americane, în urma asasinării generalului Qassem Soleimani

Pe de altă parte, parlamentarii iranieni au votat o lege prin care îi declară terorişti pe toţi militarii americani, ca răspuns după ce Statele Unite au făcut acelaşi lucru cu membrii gardienilor revoluţiei. Aleşii de la Teheran au strigat după vot "Moarte Americii".

Ministrul iranian de externe, care nu a primit viză pentru a merge în Statele Unite la o reuniune a ONU, ameninţă din nou cu represalii după uciderea lui Soleimani. Surse americane vorbesc deja despre un atac iminent din partea Iranului în următoarele 48 de ore.

Carnagiu la înmormântarea generalului iranian Soleimani

Fostul şef al foţelor Al Quds, generalul Qassem Soleimani, a fost ucis vineri pe aeroportul din Bagdad în urma unui atac cu drona, efectuat la comanda lui Donald Trump. Rămăşiţele comandantului au fost recunoscute după inelul pe care îl purta la mână. Acesta nu ar fi fost unul foarte valoros, ci era unul de argint cu o piatră roşie de carneol. Potrivit credinţei musulmane, cine poartă o astfel de bijuterie are putere de binecuvântare.

Citeste si: UE „regretă profund” ultimul anunţ al Iranului cu privire la dosarul nuclear iranian

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate