VIDEO | Infern fără sfârșit în Australia. Mărturia unei românce din Sidney: „Sunt încă zeci de focare”

S-au îndeplinit rugile fierbinți ale planetei și a venit ploaia peste continentul australian, mistuit de incendii devastatoare. Bucuria - însă - a fost una de moment, căci apa a căzut pe pământ plină de funingine și a făcut aerul și mai greu de îndurat. În plus, există riscul unor focare uriașe, iar blestemul nu se oprește. Vestul continentului va fi lovit de un ciclon care vine cu vânt de peste 200 de kilometri la oră.

Autor: D.S.


In articol:

După atâta iad, primii stropi de ploaie căzuți pe pământul fierbinte al Australiei au reaprins speranța în suflete și au provocat o bucurie nemărginită. O întreagă planetă s-a rugat de Dumnezeu să dea o mână de ajutor pompierilor, iar aceștia- când au văzut minunea cu ochii- au dansat ca niște copii lângă pădurile ce încă ardeau mocnit.

Din păcate, entuziasmul s-a risipit rapid când autoritățile au anunțat că pericolul nu a trecut. Ba dimpotrivă, s-ar putea ca flăcările să fie tot mai furioase. Puține sunt zonele care au simțit o ploaie torențială- singura care poate domoli incendii de o așa amploare uriașă. În rest- apa a venit plină cu funingine- iar aerul- și așa sufocant- este acum irespirabil.

Citeste si: Gestul emoționant făcut de un pompier voluntar din Australia. A salvat un pui de cangur din flăcări

Carmen Teodor, româncă din Sidney: Din păcate, nu este suficient. Sunt încă zeci de focuri. A fost foarte greu, am auzit toată noaptea avioanele.

Mai rău ca după potop sunt imaginile filmate în satele și orașele prin care a trecut apocalipsa de foc.

Nimic n-a rămas în urmă: pădurile au fost pârjolite, animalele au ars de vii, casele au fost distruse.

Citeste si: Incendiar! Acuzații extrem de grave la adresa europarlamentarului Dragoș Benea!- bzi.ro

Peste tot- văzduhul e roșu ca sângele de la cât a ars focul nemilos. În plus, fumul a învăluit orizontul în ceață.

Infern fără sfârșit în Australia

Meteorologii avertizează că temperaturile vor urca din nou zilele acestea la peste 43-44 de grade și e posibil ca focarile uriașe din statele Victoria și New South Wales să se contopească într-o „mega vâlvâtaie” cu care nimeni nu va putea lupta.

Cel puțin 24 de oameni au ucis până acum incendiile fără precedent și un miliard de vietăți au pierit în flăcări- potrivit celor de la fundația internațională World Wide.

De altfel- imaginea animalelor care se zbat să scape din calea focului au impresionat până și pe cel mai insensibil om de pe planetă.

Urșii koala, speriați, obosiți și însetați, parcă cerșeau mila oricui se nimerea să treacă pe acolo. Din păcate- cei mai mulți nu au putut fi salvați. Care au scăpat au fost duși în adăposturi.

Epuizați sunt și salvatorii care duc o luptă crâncenă neîncetat. Imaginea cu trei pompieri negri de fum pe față și cele în care alții scapă ca prin minune după ce trec cu autospeciala prin flăcări- au făcut înconjurul lumii.

Zeci de mii de oameni au fost evacuați pe apă sau cu elicopterul și duși cât mai departe de infern- unde să nu simtă fiorul morții prea aproape.

CIPRIAN GĂLUȘCĂ- ACTIVIST GREENPEACE: Sunt peste 8 milioane de hectare de vegetatie care a fost distruse in utlimele 3 luni. Ca sa va faceti o parere. in Romania avem 7 milioane de hectare.

De parcă apocalipsa de foc nu ar fi pedeapsă catastrofală- o altă alertă lovește continentul. De această- zona de vest e vizată de un pericol uriaș: ciclonul Blake care ar putea aduce inundații devastatoare și vânt de peste 130 de kilometri la oră. În 2011- o astfel de furtună tropicală a provocat dezastru în Australia.

Dincolo de toate, lumea întreagă s-a mobilizat să ajute. Cântăreața Pink a făcut o donație de 500 de mii de dolari ca să sprijine intervenția grea a pompierilor din Australia. Un model de videochat din America a recurs la un gest inedit ca să strângă bani. A dat câte o poză nud cu ea în schimbul unei donații de 10 dolari. În timp record a reușit să adune peste 700 de mii de dolari.

Și Kylie Minogue a anunțat că a donat 500.000 de dolari organizațiilor care luptă pentru combaterea incendiilor devastatoare.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Copiii cu vârste sub 16 ani ar putea fi vaccinați anti-COVID începând cu luna viitoare! Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul: „Este important să avem autorizarea EMA”

De luni, elevii pot renunța la masca de protecție în curtea școlii! Anunțul a fost făcut de ministrul Educației. Ce restricții rămân în vigoare în școli

Un temut interlop din Călugăreni a agresat o polițistă aflată în timpul liber! Femeia nu de depus plângere

Tudor Chirilă, revoltat din cauza relaxării restricţiilor: „A scos România educată la o terasă şi-un mic”

Denise Rifai face ravagii. Unde sunt banii din conturile lui Nicolae Ceaușescu? Se va afla totul

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Adio, libertate? Valul 4 vine peste România. Anunțul este terifiant

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies