
In articol:
VIDEO | Zboruri anulate pe Aeroportul Otopeni, spre toate țările care NU se regăsesc pe lista verde
Zborurile spre Portugalia, Turcia, Suedia, Rusia și toate celelalte destinații care nu sunt exceptate de izolare și carantină, adică țările care se află pe lista galbenă au fost anulate. În cursul zilei de vineri, 17 iulie, au fost programate boruri pe ruta București-Istanbul cu Turkish Airlines și FlyPegasus, însă acestea au fost anulate.
Citeste si: A fost descoperit un nou simptom al coronavirusului. Medicii au explicat cum se manifestă acesta
De asemenea, mai multe zboruri au fost redirecționate. Printre ele se numără zborul pe ruta Doha-București, care a fost redirecționat la Sofia în Bulgaria, fiind anulat segmentul de pe aeroportul Henri Coandă.
Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament
Zborurile din țările cotate ca făcând parte din zona verde sunt valabile, cu excepția acelor țări care blochează zborurile spre România, cum ar fi cele din Austria.
Austria a suspendat toate zborurile spre România până pe 3 iulie.Astăzi, 17 iulie, a fost atins un nou record al cazurilor de infectare cu coronavirus, iar autoritățile au pus la cale, dinnou, o serie de discuții.
Printre altele, aseară a fost votată în Parlament Legea Carantinei și a Izolării.
Citeste si: Un mare oras european intra in carantina! Masurile de relaxare au creat o explozie de cazuri
Legea carantinei a trecut de Parlament! Ce prevede ultima variantă a legii
Legea carantinei a fost trimisă la Senat! Iată ce prevăd documentele! Cum se va institui carantina sau izolarea?
Legea carantinei și a izolării a trecut de Parlament, joi, 16 iulie, cu 115 pentru, 8 împotrivă şi 3 abtineri, un vot majoritar.
Votul s-a desfăşurat în plenul Senatului, grupurile parlamentare fiind în favoarea raportului Comisiei juridice.
Legea carantinei a provocat foarte multe discuții în mediul online și cu toate acestea, ea a fost trimisă joi seara la Senat. Proiectul de lege va fi dezbătut, Senatul având puterea de decizie. După adoptare, proiectul stă la Parlament două zile, termen pentru contestarea la CCR. După cele 2 zile, legea va fi trimisă la promulgare. De asemenea, după promulgare, legea intră în vigoare la 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial, informează Digi 24.
Citește continuarea aici