Stiri

Vine canicula din Sahara! Ne asteapta 40 de grade la umbra! Cum va fi vremea in urmatoarele trei luni

Meteorologii anunta temperaturi medii peste cele normale in urmatoarele trei luni. Ele vor urca pana la 40 de grade la umbra. In luna iulie vom avea parte de un val de caldura din Sahara, a dezvaluit meteorologul Silviu Grigore.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

"Vorbim despre prognoza actualizată de către ANM. Căldura va fi de interes în următoarele luni, dar aş atrage atenţia asupra următoarelor două luni de vară. (...) Media temperaturii lunii iulie va fi peste media multianuală a intervalului 1981-2010 în toate regiunile. Ne atrag atenţia zonele din vestul, sudul şi sud-estul ţării, unde valorile vor fi chiar semnificativ mai mari decât mediile multianuale, ceea ce înseamnă că în iulie vom beneficia – cu ghilimelele de rigoare - de transport de aer tropical dinspre nordul Africii. Vom vorbi cu certitudine despre unul-două valuri de căldură, foarte probabil în jur de 40 de grade la umbră", a spus meteorologul Silviu Grigore la TV.

"Şi în august, temperaturile medii vor fi peste cele normale în aproape toată ţara. De asemenea, cantităţi de precipitaţii medii sub normale. În septembrie, temperaturi peste normale în majoritatea regiunilor, cu excepţia celor din centru şi nord", a mai spus meteorologul.

 

Setări confidențialitate