kanald.ro
Diverse
Vine Crăciunul! Ce vei pregăti special la masa festivă? Poate ceva cu carne de vită bio?
Te întrebi de ce anul acesta, pentru masa festivă de sărbători, ar trebui să cheltui câțiva bani în plus pentru o carne de vită bio? De ce nu, mai degrabă? Poate pentru că este una dintre cele mai gustoase și bogate în nutrienți tipuri de carne din câte au existat vreodată. Motive vei mai primi, dar va trebui să citești mai departe acest articol.
Plină de proteine, arome, nutrienți esențiali, carnea de vită este un produs de origine animală demult preferat pentru cine bogate, ocazii speciale, reuniuni de familie sau grătare.
Ce este carnea de vită bio, te-ai întreba, mai înainte de toate
Înseamnă că acest tip de carne este minim procesat, fără ingrediente artificiale adăugate. Carnea este marmorată, cu o textura fragedă. Bio înseamnă fără hormoni sau antibiotice și un proces strict de hrănire a animalelor.
Care sunt beneficiile incontestabile ale cărnii de vită?
Dacă ai mai cumpărat de la măcelărie până acum carne de vită, știi deja că vei experimenta tot ce e mai bun referitor la o vită. Și că te vei simți minunat gustând-o și savurând fiecare bucățică gătită cu grijă. Dar uite, pentru cei care nu cunosc ce e o carne de vita bio, câteva beneficii impresionante ale produsului:
- Carnea de vită conține o uimitoare sursă de fier, la fel și de zinc, care sunt esențiale pentru un metabolism mai bun.
- Carnea conține, de asemenea, o doză bună de vitamina B12 și un nutrient vital numit niacină.
- Există aproximativ 21 de grame de proteină în 3 uncii de carne.
- Vitele au o carne marmorată, un tip de carne care conține Omega-3, un acid gras nesaturat care poate ajuta în multe moduri organismul. Amintim aici, printre altele, reducerea riscului de hipertensiune arterială, stimularea circulației sângelui și reducerea riscului de coagulare a sângelui.
- Vita are o carne bogată, cu o aromă deosebită. Gurmanzii știu despre ce e vorba.
- Textura cărnii de vită are caracteristici incredibile. Practic, ți se topește în gură datorită marmorării pe care o deține.
Te-a surprins un pic această listă de avantaje ale cărnii de vită? Știai că este cu mult mai bună decât orice alt tip de carne, dar nu te așteptai la aceste proprietăți ale sale?
Cum poți găti vită în mod festiv pentru mese speciale?
Ce e și mai deosebit la acest gen de carne este că îl poți găti în fel și chip, mai fancy sau mai tradițional, după placul fiecăruia.
- Prin coacere la cuptor
- Grătar sau pe grill
- La tigaie
- La aburi
- Fiartă înăbușit
- În ciorbe
- Friptă, crocantă
- Prăjită rapid, dar consumată imediat
Data viitoare când te vei afla în supermarket la secțiunea de carne sau la măcelarul local, ai grijă să pui în coș și vită bio. Dacă îți faci cumpărăturile online, o poți comanda și așa; va fi mult mai simplu pentru tine.
Mai bine e să te gândești la calitate și nu la cantitate, și să mergi pe acest tip de carne roșie, ideală pentru tot felul de rețete fabuloase.