Viorica Dăncilă este oficial candidatul PSD la prezidențiale. Decizia luată în cadrul Congresului PSD - UPDATE

PSD s-a reunit astăzi într-un congres restrâns, pentru desemnarea oficială a Vioricăi Dăncilă drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie.

Autor: R.B.

In articol:


  IMAGINI de la CONGRESUL PSD

  Dăncilă şi-a început discursul spunând: ”De fiecare dată când urc pe o scenă în faţa voastră, îmi iau puterea şi energia de aici, dintre oameni, dintre cei care nu au uitat nici o clipă cine suntem şi pentru ce luptăm. Stimaţi colegi, acest congres este despre România şi este despre noi, despre Partidul Social Democrat despre cum ne scriem pe mai departe povestea şi cum scriem istoria ţării, despre viitorul nostru în aceste vremuri în schimbare şi despre ce

  ne dorim pentru români şi pentru România. Avem în faţă o competiţie electorală importantă în care unitatea şi dorinţa noastră de a fi din nou învingători vor fi cheia succesului. În această campanie va fi nevoie să ne punem nu doar solidaritatea, efortul şi munca, dar şi credinţa şi tot curajul de care putem da dovadă”.

  Inquam Photos/ Octav Ganea 

  Cred în familie, în Dumnezeu, cred în muncă şi cred în cinste. Cred enorm în oameni în poporul român care ştiu că merită şi poate întotdeauna mai bine. Orice lucru pe care l-am făcut şi orice decizie pe care am luat-o, atât ca om cât şi dintr-o funcţie politică a fost pentru a ajuta mame, copii, tineri, pensionari. Sunt şi voi rămâne mereu alături de oameni.

  Sunt de 23 de ani în acest partid. 23 de ani de credinţă în această mare familie a noastră, 23 de ani de muncă în Partidul Social Democrat. Am plecat de la baza partidului, am lipit afişe, am împărţit pliante, am făcut campanii din uşă în uşă şi spun asta cu mândrie. În spatele meu nu stă nimeni şi nimic altceva decât muncă şi mers înainte. Am fost simplu membru de partid, preşedinte de organizaţie locală, am fost consilier local şi judeţean din partea Partidului Social Democrat, am condus organizaţia de femei judeţean şi naţional şi am fost membru al Parlamentului European timp de nouă ani
  de unde am plecat pentru a conduce Guvernul României”, a continuat ea, adăugând: ”Sunt un om plecat de jos care a muncit ca şi voi mulţi ani în acest partid. Am pornit în viaţă cu aceleaşi premise cu care pleacă cei mai mulţi tineri din România astăzi, dintr-o familie de oameni simpli, dintr-o localitate mică, fără privilegii. Am muncit mereu pentru lucrurile în care am crezut. Cred în Partidul Social Democrat, în forţa noastră, în puterea de care am dat dovadă în momentele cheie ale trecutului nostru”.

  Inquam Photos/ Octav Ganea 

  ”Această ţară nu poate fi condusă de la Cotroceni sau de la Guvern. România trebuie condusă dintre oameni, împreună cu ei, alături de ei şi nu o dată la cinci ani, ci în fiecare zi de muncă pentru ca preşedintele este dator să muncească pentru ţară, să înceapă o transformare profundă de jos, de la rădăcini. Vreau pentru ţara mea siguranţă, ordine şi lege. Pentru fiecare român vreau o Românie în care nimeni nu trebuie să se teamă. Domnia legii şi garantarea siguranţei fiecărui român sunt priorităţi imediate pentru o societate stabilă şi funcţională. Am pornit o luptă împotriva criminalităţii şi nu mă voi opri. Am promis pedepse drastice pentru criminali, violatori şi pedofili şi asta voi face”, a asigurat premierul.

  Ea a afirmat că are o grijă deosebită pentru siguranţa femeilor şi a copiilor şi o să se lupte cu toate puterile pentru combaterea traficului de persoane, a violenţei domestice, a abuzului asupra copiilor. 

  ”Mă voi lupta pentru o Românie sigură în care cei vulnerabili să nu devină victime din cauza vulnerabilităţii sistemului, viziunea mea este aceea a unei Românii în care siguranţa primează şi legea este înăsprită pentru orice act care pune în pericol vieţile oamenilor”, a promis Dăncilă.

  UPDATE 12.30: Viorica Dăncilă a afirmat în discursul rostit, după ce participanţii la Congres au aprobat în unanimitate candidatura sa la Preşedinţie, că îţi ia puterea şi energia de aici, dintre oameni, iar Congresul estee despre România şi despre PSD, Ea a venit la tribună, având ca fundal sonor melodia ”Eye of the tiger”.  

  Citeste si: Carmen Harra: două lucruri mari în care să investești în 2021- bzi.ro

  Inquam Photos/ Octav Ganea 

  Citeste si: Victor Ponta, către Congresul PSD: Trebuie să sprijiniţi un nou guvern

  UPDATE 12.00: Liderul PES Serghei Stanişev şi-a exprimat solidaritatea şi sprijinul pentru PSD şi pentru candidatura Vioricăi Dăncilă la Preşedinţia României. 

  Inquam Photos/ Octav Ganea 

  ”Aceste alegeri sunt importante pentru viitorul democraţiei europene”, a spus Stanişev

  El a amintit că în trecut au existat dificultăţi în dialogul dintre PSD şi PES,  dar din iunie s-a restabilit cooperarea deplină, iar meritul revine Vioricăi Dăncilă.

  ”Ştiu că viaţa politică românească este tensionată şi agresivă. Eu existat obstacole pentru realizarea măsurilor sociale”, a afirmat liderul PES.

  ”Avem nevoie de un reprezentat socialist al României în Consiliul European şi vrem ca acel loc să revină Vioricăi Dăncilă, care să lupte pentru valorile noastre”, a adăugat liderul PES..

  ”Victorie pentru Viorica Dăncilă”, a spus Stanişev în limba română la finalul discursului.

  UPDATE 11.00: Liderul PSD Viorica Dăncilă a sosit la Congresul PSD îmbrăcată în alb, fiind salutată de delegaţi. PSD s-a reunit sâmbătă într-un congres restrâns, pentru desemnarea oficială a Vioricăi Dăncilă drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie.

  În sală sunt prezenţi liderul Partidului socialistilor Europeni, Serghei Stanişev, reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor,reprezentanţi ai ambasadelor Chinei, Austriei, Canadei, Marii Britanii.  

  Congresul va avea loc la Palatul Parlamentului, în sala Alexandru Ioan Cuza, iar la acesta vor participa mai puţin de o mie de delegaţi.

  Pe 23 iulie, Comitetul Executiv al PSD a votat ca preşedintele partidului, premierul Viorica Dăncilă, să fie candidatul la alegerile prezidenţiale.

  Comitetul Executiv s-a reunit şi vineri, cu o zi înaintea congresului, şedinţă în care s-a decis remanierea. Astfel, propunerea pentru Ministerul Justiţiei este judecătorul Dana Gârbovan, în timp ce pentru Ministerul Afacerilor Interne a fost propus Mihai Fifor, iar pentru Ministerul Educaţiei Şerban Constantin Valeca. Iulian Iancu a fost propus vicepremier pe probleme economice, iar Ana Birchall, pentru parteneriate strategice.

  Citeste si: Cum a reacționat Viorica Dăncilă atunci când a fost întrebată dacă și-a făcut injecții cu botox

  De asemenea, s-a discutat despre campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şi despre mobilizarea partidului, astfel încât să ia 25% din voturi.

  Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, le-a transmis vineri liderilor PSD că este convinsă că sâmbătă, Congresul partidului ”va fi unul bun, ţinând cont că va fi ultimul”. Social-democraţii au fost puţin derutaţi de această frază a preşedintelui lor, dar i-au cerut să le dea o scrisoare şi o poză cu ea pentru a o distribui în campanie, mai ales la ţară. S-au oferit chiar să suporte ei costurile multiplicării acestei scrisori şi a fotografiei, potrivit Digi24.

  „Este foarte important pentru noi să obţinem un scor bun. Scorul la prezidenţiale reflectă capacitatea partidului. Dacă vom avea un scor slab, sub 25% pentru acest partid va fi un dezastru.

  Citeste si: Viorica Dăncilă despre alegerile prezidențiale: "Este ultima carte a acestui partid"

  Trebuie să arătăm că acest partid a rămas puternic. Dacă nici acum nu realizăm acest lucru...

  Este ultima carte a acestui partid. Trebuie să o jucăm bine.

  Cred că putem să câştigăm aşa cum am câştigat de fiecare dată. Fără manifestări cu probleme. Să mergem printre oameni, şi acelaşi lucru îl voi face şi eu. Voi merge în piaţă, voi merge la mall. Am fost printre ei, nu am găsit un singur om care să spună de rău. Am stat în mijlocul oamenilor şi am făcut poze. Nicio reacţie negativă.

  Să nu cădem în această plasă pe care ne-au pus-o- să nu mai ieşim pe stradă pentru că ne vor ataca. Nu e aşa. Că va fi unul, doi, trei, cinci, sunt puţini.

  Citeste si: Candidatul PSD la prezidențiale, desemnat sâmbătă


  Eu cred că trebuie să facem o mobilizare exemplară. Nu vreau să cred în procente de 8% sau 10%. Nu există aşa ceva! ”, le-a spus Dăncilă liderilo PSD.

  Distribuie pe:
  Galerie foto 
  Abonează-te pe

  Citește și:

  Angajatul unui spital din România s-a uitat la filme pentru adulți până a virusat întreg sistemul. A fost deschisă o anchetă

  Gospodină de la Vaslui! Și-a riscat viața doar pentru a spăla geamurile de la balcon. Scene de infarct

  Raed Arafat a oferit explicații după tragedia de la Spitalul Victor Babeș. Ce s-a întâmplat cu TIR-ul respectiv

  Horoscop 13 Aprilie 2021: astăzi, Uranus îi ghidează pe nativii din semnul Vărsătorului către progres

  Soția lui Nelu Ploieșteanu a spus adevărul. Ce i-au făcut medicii și cum ar fi murit artistul

  BOMBA BOMBELOR! Cine este femeia celebra cu care Laurentiu Reghecamf a inselat-o pe Anamaria Prodan timp de 8 ani

  Sănătatea românilor, în pericol chiar de Paște. Avertismentul autorităților

  Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
  Cookies