Virgil Musta, medicul care a făcut minuni împotriva coronavirusului, sfaturi exclusive pentru WOWbiz.ro! Ce trebuie să facem ca să nu ne infectăm cu virusul din aer

Actualitate

Virgil Musta, medicul care a făcut minuni împotriva coronavirusului, sfaturi exclusive pentru WOWbiz.ro! Ce trebuie să facem ca să nu ne infectăm cu virusul din aer

Medicul Virgil Musta, cel care a făcut minuni împotriva coronavirusului a comentat, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro, situația gravă a României în ceea ce privește numărul enorm de noi infectați COVID – 19 și a explicat noile descoperiri anunțate de OMS cu privire la modul de transmitere al bolii.

Medicul Virgil Musta ne-a explicat, de fapt, ce înseamnă transmiterea prin aer a coronavuirusului, așa cum a fost anunțat, zilele trecute, că se întâmplă, de Organizația Mondială a Sănătății.

Citeste si: Doctorul Virgil Musta, avertisment către toți românii: „Asistăm deja la un val doi”

Citeste si: OMS, previziune sumbră despre COVID-19. Ce se va întâmpla săptămâna viitoare

Citeste si: Virgil Musta, semnal de alarmă: „Când lăsăm garda jos, atacă rău”

239 de oameni de ştiinţă din 32 de ţări au subliniat existenţa unor dovezi care ar arăta că acele particule virale ce plutesc prin aer pot să le infecteze pe persoanele care le inhalează. Mai mult, pentru că respectivele particule pot să plutească mai mult timp prin aer, oamenii de ştiinţă au cerut OMS să îşi actualizeze ghidul de recomandări. ”Infectarea prin aer, de fapt prin particulele pe care se așează virusul, se poate petrece în anumite condiții.

Adică, într-o încăpere care nu este aerisită bine, în care există unul sau mai mulți infectați, se poate ajunge la o concentrație a virusului care să conducă la o îmbolnăvire și a altor oameni. Nu știu și nu cred că în aer liber, în cazul respectării condițiilor de distanțare socială, se poate produce o contaminare în baza particolelor purtătoare de virus”
, ne-a spus medicul Virgil Musta.

Cu toate acestea, avertizează medicul Virgil Musta, singura soluție pentru a ne feri de coronavirus, mai ales prin prisma celor mai recente avertismente făcute de OMS, este să respectăm anumite reguli.

”În primul rând trebuie să respectăm acea distanță socială de un metru și jumătate. Ideal este să purtăm masca, atunci când ne vedem cu cineva, chiar dacă stăm la 1,5 metri distanță. În primul rând, în cazul în care suntem bolnavi, oprim răspândirea virusului și, în cazul în care suntem sănătoși mai avem o ”barieră” care să ne protejeze. În plus, trebuie să fim atenți la răspândirea prin fenomenul mâini murdare, așa că recomand, așa cum am mai spus-o, să ne spălăm cât mai des și temeinic pe mâini”, a mai spus Virgil Musta.

 

Virgil Musta: ”Situația devine gravă”

România este, acum, într-o situație extrem de dificilă, numărul de îmbolnăviri crescând alarmant, la nivelul lunii aprilie, sute de cazuri noi, zi de zi, fiind înregistrate. ”Nu cred că este relevant dacă este primul val, al doilea sau altul... Relevant este faptul că situația devine gravă, numărul de îmbolnăviri crește alarmant, iar asta se întâmplă doar pentru că nu sunt respectate regulile de distanțare socială și sfaturile medicale.

Problema este că putem ajunge într-o situație critică, în scurt timp, să ajungem ca spitalele să fie sufocate, iar numărul pierderilor să crească enorm. Iar acest lucru are o cauză simplă: nerespectarea unor măsuri, înțelegerea că asemenea măsuri simpu de respectat ne asigură șansa de a trece cu bine peste epidemie. Iar totul probvine din educația noastră, din faptul că mulți nu vor să respecte regulile. Ar fi interesant să discutăm cu un sociolog pentru a vedea de ce nu sunt respectate niște noțiuni elementare, de unde vine defularea aceasta și lipsa de disciplină”, ne-a mai spus medicul Virgil Musta.

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul scoate la iveală detalii neașteptate- radioimpuls.ro

Mai mult decât atât, consideră medicul Virgil Musta, până la urmă lupta împotriva coronavirusului este o chestiune de responsabilitate. ”Cei care au plecat din carantină, din izolare și din spitale, deși erau bolnavi sau suspecți de coronavirus trebuie să dovedească că sunt responsabili. Chiar dacă ei se simt bine, expun alți oameni la acest virus, iar asta poate fi periculos pentru noi toți”, ne-a mai spus Virgil Musta.

 

România, record de infectări în ultimile zile

Ziua de 8 iulie a stabilit și un record negativ în ceea ce privește noii infectați de coronaviorus, fiind raportate 555 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr înregistrat în țara noastră de la începutul pandemiei. Au fost efectuate 13.147 de teste. Recordul negativ din 8 iulie l-a depășit pe cel din 11 aprilie, când România număra 523 de noi îmbolnăviri. A fost singura dată când a fost depășit pragul de 500 de cazuri noi.

Până acum, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Până pe 8 iulie, 1.817 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.