Virusul misterios din China a mai omorât o persoană. Organizația Mondială a Sănătății avertizează: este contagios de la om la om

Un virus misterios face victime în mai multe orașe din China și în alte țări din Asia.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Virus misterios China


In articol:

Virusul care face parte din familia SARS a ucis deja patru persoane și a infectat peste 200 de oameni din China, Japonia, Coreea de Sud și Thailanda.

Virus China. Un bărbat de 89 de ani este a patra persoană care a murit din cauza virusului misterios.

Citeste si: Cele mai puternice antibiotice naturale

Coronavirusul din familia SARS, virus care a ucis aproape 1.000 de oameni în perioada 2002-2003, a apărut luna trecută în Wuhan, o aglomerare urbană de 11 milioane de locuitori, și ulterior a ajuns și în alte regiuni din China, în Beijing, Coreea de Sud sau Thailanda. Cum specialiștii care l-au analizat susțin că se transmite de la om la om, autoritățile chineze se tem de izbucnirea unei epidemii de amploare în contextul în care în weekend este Anul Nou chinezesc și milioane de locuitori încep să călătorească atât în țară cât și în străinătate.

Virus China. Coronavirusul misterios a mai omorât o persoană. Organizația Mondială a Sănătății avertizează: este contagios de la om la om

Cea de-a patra victima care a murit locuia în Wuhan și a acuzat grave dificultăți de respirație. (Citește și: Cum a apărut virusul care stârnește panică în toată lumea

„Autoritățile sanitare au ținut cetățenii informați în privința epidemiei și a întregii situații. Vom colabora cu ceilalți pentru a ține epidemia sub control și a proteja sănătatea la nivel global”, a declarat ministrul de Externe chinez, Geng Shuang.

"Mi-e frică! Avem încredere în autorități, dar tot mi-e frică. Pentru că nu există leac pentru acest virus. Dacă ajungi să te îmbolnăvești, trebuie să te bazezi pe propria imunitate. Este înfricoșător", a spus o chinezoaică într-un interviu pentru presa locală.

Virusul misterios face parte din familia SARS (Sindrom Acut Respirator Sever), virus care a făcut numeroase victime în perioada 2002-2003. Provoacă simptome mai ușoare, precum o răceală, dar și probleme grave de sănătate, precum SARS. Organizația Mondială a Sănătății avertizează că acest virus se transmite de la om la om, adeverindu-se astfel cea mai mare teamă a autorităților.

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate