Virusul SARS-CoV-2 tratează cancerul? Ce a pățit un bolnav de cancer după ce s-a infectat cu coronavirus

Povestea incredibilă a unui bolnav de cancer care a contractat virusul SARS-Cov-2! Povestea lui a șocat lumea medicală!

cancer
cancer [Sursa foto: PixaBay]
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Oamenii de știință încearcă de extrem de mulți ani să găsească tratamentul care să vindece una dintre bolile incurabile ale omenirii: cancerul. Însă, nici până în ziua de astăzi, nu s-a descoperit încă medicamentul cu eficiență 100% care să promită vindecare sigură a acestei boli. 

Un caz incredibil, care a șocat lumea medicală, a avut loc în urmă cu puțin timp. Se pare că un pacient care suferea de o formă de cancer a avut parte de un miracol, după ce a contractat virusul SARS-Cov-2. 

Bărbatul s-a infectat cu coronavirus și a crezut că ăsta este sfârșitul.
Bărbatul s-a infectat cu coronavirus și a crezut că ăsta este sfârșitul. [Sursa foto: PixaBay]

Miracolul bărbatului bolnav de cancer limfatic

Nu, nu este vorba despre o ficțiune, ci este o relatare adevărată, publicată în British Journal of Haemathology. Un bărbat de 61 de ani, care suferea de limfom Hodgkin în stare avansată, adică o formă de cancer la nivelul sistemului limfatic, a trăit pe pielea sa un miracol. 

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Bărbatul a trecut recent prin boala COVID-19, a fost de urgență internat la spital având mari dificultăți de respirație, iar în urma infecției acesta a avut și o formă de pneumonie.

Timp de 11 zile a fost internat în unitatea medicală, fără a i se face tratamentul pentru cancerul de care suferea. În toată această perioadă nu i-au fost administrați corticosteroizi sau chimioterapie. 

Medicii s-au așteptat ca după această bucată de timp, în care bărbatul nu a primit tratament pentru cancerul limfatic, boala să avanseze și mai mult, însă mare le-a fost mirarea medicilor după ce l-au examinat pe pacient. 

Computer tomograf
Ce au descoperit medicii în urma unui CT. [Sursa foto: PixaBay]

Cum a evoluat boala după infectarea cu virusul SARS-CoV-2

Înainte de a contracta coronavirusul, bărbatul fusese diagnosticat cu limfom Hodgkin în stadiul III, pentru care era sub tratament. Acesta prezenta mase palpabile în diferite părți ale corpului, iar în urma cumplitei boli pierduse enorm de mult în greutate. Pacientul făce și hemodializă pentru insuficiență renală în stadiu final după un transplant renal eșuat.

Astfel că, la patru luni după ce a fost bolnav de COVID-19 se aștepta să audă ce este mai rău de la medici, însă nu a fost deloc așa. 

La examinare, medicii au observat că masele tumorale au scăzut semnificativ, iar după efectuarea unui computer tomograf, aceștia au descoperit că boala este în remisie. Potrivit specialiștilot, se pare că virusul ar fi declanșat un răspuns antitumoral.

Citeste si: Nepăsare sau incompetență? O bolnavă de cancer în stare gravă, refuzată de un spital din Târgu-Jiu dintr-un motiv inimaginabil!

Explicația acestora este că citokinele inflamatorii produse ca răspuns la infecție ar fi putut activa celulele T specifice cu antigeni tumorali și celulele ucigașe naturale care luptă împotriva tumorilor. Într-o exprimare mai tradițională, virusul SARS-CoV-2 l-a vindecat pe bărbat de forma de cancer de care acesta suferea! 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Primele imagini cu noua tulpină de coronavirus. Cum arată la microscop

Noua tulpină a coronavirusului face ravagii în întreaga lume. Comisia Europeană îndeamnă țările să nu renunțe la restricții

Ștefan are nevoie de ajutorul nostru! Băiețelul de trei anișori suferă de o boală rară, iar tratamentul costă 2,1 milioane de dolari

Horoscop Zilnic Vineri 30 Iulie 2021: o zi foarte productivă

Boala gravă care apare după COVID-19. Te bagă imediat în spital. Care sunt primele semne

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Val de infecții la copii! Virusul este mai periculos decât Covid

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies