Vladimir Tismăneanu, taxat dur pentru postarea rasistă la adresa romilor. CNCD s-a autosesizat

Vladimir Tismăneanu este acuzat de rasism, după ce, în seara de vineri, a postat pe Facebook o fotografie injurioasă la adresa romilor. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în acest caz.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Vladimir Tismăneanu, taxat dur pentru postarea rasistă la adresa romilor. CNCD s-a autosesizat
Vladimir Tismaneanu

CNCD se va autosesiza în cazul postării rasiste a lui Tismăneanu

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării se va autosesiza în ceea ce privește postarea rasistă pe care a urcat-o profesorul Vladimir Tismăneanu, vineri, pe Facebook.


In articol:

Este vorba, mai exact, despre o fotografie, pe care Tismăneanu, politolog, sociolog și profesor la Universitatea din Maryland, SUA, a publicat-o pe contul Facebook, alături de un mesaj rasist la adresa romilor din țara noastră. Postarea a fost ștearsă, ulterior. 

Vladimir Tismăneanu a distribuit o imagine cu niște ciori care se odihnesc pe un gard de lemn, însoțită de textul «Aeroportul Tăndărei. Toate zborurile sunt anulate» 

 „În situația puțin probabilă, în care nu primim plângeri în cursul zilei de luni, CNCD va iniția procedura de autosesizare în cazul Vladimir Tismăneanu. În paralel, vom trimite speța la Universitatea Maryland din Statele Unite, unde dl. Tismăneanu este profesor. Vom solicita Universității Maryland să se pronunțe asupra mesajului postat de cadrul său didactic, în raport cu principiile de etică și nediscriminare pe care le aplică în cultura lor organizațională, academică”, a scris Asztalos Csaba, președintele CNCD, pe Facebook.

Citeste si: Sfârșitul tragic al Corinei, o asistentă româncă din Italia. A murit de coronavirus, singură, în propria casă, la doar 41 de ani

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Muncitorii români au ajuns în Germania. Reacții halucinante din partea politicienilor: „Vin la noi pentru că trăiesc în sărăcie”

Citeste si: Explozie de COVID-19 într-o tabără de romi din Grecia. Apel șocant către autorități: „Nu mai putem ieși la furat și cerșit”

Postarea lui Tismăneanu a atras atenția și Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului în România „Elie Wiesel”, care îi solicită lui Vladimir Tismăneanu, dar și scriitoarei Denisa Comănescu, să își ceară scuze pentru postarea cu pricina.

„Aseară în mediul online. Rasism în elita culturii! Astăzi, cetățenii României așteaptă de la Denisa Comănescu (Raftul Denisei) și Vladimir Tismăneanu (University of Maryland), cel puțin, SCUZELE Dvs!”, au scris cei de la Elie Wiesel pe Facebook, informează Partida Romilor.

 

 

 

Urmatorul articol
Citește și:

Un jandarm care păzea un centru de carantină din Alexandria s-a împuşcat în cap

Alexandru Rafila: „Mă aştept ca această pandemie de coronavirus să dureze circa doi ani”

Mesajul președintelui Klaus Iohannis pentru credincioșii care sărbătoresc Paștele Catolic în plină pandemie de coronavirus:

Bucurie fără margini pentru Bianca Drăgușanu! Vedeta, din nou „mămică”, după împăcarea cu Alex Bodi

Caz revoltător în Ploiești. O femeie de 45 de ani a murit după un avort. Medicul vinovat a încercat să cumpere tăcerea familiei: „Ce să facă bre cu banii? Mie dă-mi-o sănătoasă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies