Vom scăpa de coronavirus? Epidemiolog: „Niciodată! Va rămâne cu noi pentru totdeauna!“

Michael T. Osterholm, un epidemiolog american, profesor regent și director al Centrului pentru Cercetări și Politici pentru Boli Infecțioase de la Universitatea din Minnesota, a făcut o declarație care a șocat pe toată lumea. El a spus, într-o intervenție la CNN, că omenirea nu va scăpa niciodată de COVID-19.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre


In articol:

Doctorul Michael Osterholm, specialist în boli virale, a vorbit la emisiunea Newsroom, difuzată de CNN, despre momentul când coronavirusul va dispărea dintre noi. El a declarat că omenirea nu va putea eradica vreodată noul Covid-19.

 „Niciodată nu vom eradica acest virus. Coronavirus poate fi comparat cu HIV. Va rămâne cu noi, până la sfârşitul omenirii. E un virus de care nu vom scăpa niciodată“, a spus Michael Osterholm.  

Citeste si: Răsturnare de situație incredibilă. Oamenii se îmbolnăvesc mai mult de COVID-19 stând acasă, decât în afara locuinței. Ce arată un nou studiu

Citeste si: Breaking News. Iohannis a promulgat legea. Ce se schimbă

Citeste si: Celebra Marina Voica a găsit locul din România în care coronavirus nu există. ”Sgur m-ar ucide!” FOTO

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Medicul epidemiolog a explicat care e singurul scenariu realist, în ceea ce priveşte noul coronavirus.

 „În timp, vom reuşi să limităm foarte foarte mult răspândirea bolii. Până atunci, nu putem face altceva decât să continuăm să stingem marile focare, aşa cum putem”, a afirmat el.

„Vaccinurile nu vor ajuta”

Osterholm a vorbit și despre eficiența vaccinurilor împotriva Covid-19 și spune că acestea nu vor avea un impact foarte mare asupra situației critice în care se află lumea întreagă.

„În cel mai bun caz, putem spera că va apărea un vaccin care să ne protejeze doar pentru câteva luni şi nici măcar pentru câţiva ani. Abia celelalte vaccinuri care vor apărea, în timp, pot face mai mult pentru sistemul nostru imunitar. Dar apariţia unor astfel de vaccinuri e foarte, foarte departe. Practic, nu vor avea niciun impact asupra situaţiei pe care o trăim acum“, a concluzionat Michael Osterholm.

Mai mulți oameni se îmbolnăvesc de Covid în casă, decât afară

Rezultatele studiului au arătat că mai puțin de 2% din contactele din afara locuinței pacienților au luat virusul, în timp ce aproape 12% din contactele casnice ale pacienților au contractat boala.

Jeong Eun-kyeong, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Coreea de Sud (KCDC), este unul dintre autorii studiului. El explică că în funcție de grupele de vârstă, rata infecției din locuință a fost mai mare atunci când primele cazuri confirmate au fost adolescenți sau persoane cu vârste cuprinse între 60 și 70.

Aceste grupe de vârstă sunt mai susceptibile să fie în contact strâns cu membrii familiei, deoarece au mai multă nevoie de protecție sau sprijin”, a declarat el.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Explicațiile lui Petre Geambașu după marea împăcare cu fiul lui: ”Mai mult decât ce a făcut Călin nu se poate!”

O familie a trăit un adevărat șoc! La patru luni după ce fusese înmormântat, bărbatul și-a făcut apariția într-un cimitir!

GEST ȘOCANT! O vedetă se ascunde într-un buncăr. Soția declară că are probleme mintale. Iată despre cine este vorba și ce se petrece, de fapt

Răsturnare de situație incredibilă. Oamenii se îmbolnăvesc mai mult de COVID-19 stând acasă, decât în afara locuinței. Ce arată un nou studiu

Legile pe care ar trebui să le știe orice votant. Iată sub ce parametrii legali se desfășoară și se organizează alegerile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies