Tichete Sociale 2023: Categoriile de persoane care NU mai beneficiază de cei 250 de lei de la stat

Tichete Sociale 2023. Vezi aici ce categorii de persoane au fost scoase de pe lista beneficiarilor.

Autor: Alina Petre

In articol:

Tichete Sociale 2023: Află cine NU mai beneficiază de cei 250 de lei de la stat. Următoarea tranșă de bani va fi distribuită în primele 10 zile ale lunii iunie.

Cine NU mai beneficiază de cei 250 de lei de la stat

În acest an, cetățenii României, care fac parte din categoriile vulnerabile vor primi 6 vouchere de la stat, în valoare de 250 de lei fiecare, pentru alimente și mese calde. Cei care se vor bucura de acest ajutor, trebuie să se încadreze în anumite categorii de venit.

Cu toate acestea, există și persoane care au fost scoase de pe lista beneficiarilor, deși se încadrau la cel puțin una dintre condițiile impuse pentru a primi cei 1500 de lei, pe parcursul anului.

Persoanele care nu locuiesc în România și lucrează în străinătate, nu vor primi cei 250 de lei periodic, chiar dacă nu au venituri în țară.

De asemenea, cetățenii care execută o pedeapsă cu închisoare, sunt eliminați de pe lista beneficiarilor.

O altă categorie de români, care nu vor primi de ajutorul de la stat, în 2023, reprezintă persoanele care beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private. 

În plus, cei care se înscriu în stagiu militar, sunt și ei scoși de pe listă și nu se vor încadra condițiilor pentru ajutor.

Citeste si: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii- kanald.ro

Citeste si: UPDATE/FOTO/VIDEO- O tânără a fost descoperită decedată pe o plajă din Mamaia. Ea a fost văzută de mai mulți trecători care au apelat 112: „S-ar fi putut întâmpla peste noapte”- stirilekanald.ro

Citește și: Zile libere 2023. Românii ar putea avea o nouă zi liberă de la stat

Imagine cu caracter ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

Cine poate primi vouchere sociale în 2023

  • Copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei în 2023, se vor încadra pentru tichetele sociale.
  • Ajutorul din partea statului poate fi oferit și familiilor cu cel puțin 2 copii în întreținere, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.
  • Familiile monoparentale, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.
  • Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, vor primi și ele tichete sociale în 2023
  • De asemenea, se vor încadra și pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei pentru tranșele din anul 2023.

Citește și: Tichete educaționale de 500 de lei. Vezi aici cine a primit deja ajutorul de la stat

Vouchere Sociale 2023 Cine NU mai beneficiază de cei 250 de lei de la stat

Vouchere Sociale 2023 Cine NU mai beneficiază de cei 250 de lei de la stat

[Sursa foto: Shutterstock]

Alte beneficii acordate de stat în 2023

Pe lângă tichetele sociale, care vor fi distribuite anul acesta în 6 tranșe, persoanele din categoriile vulnerabile pot beneficia și de alte ajutoare, precum bani pentru plata facturilor la energie, sau pentru îmbrăcăminte și rechizite, în cazul elevilor.

Citeste si: Noi detalii ies la iveală în urma decesului Laurei Roșca! Obiectele personale ale lui DJ Lalla au fost găsite pe o plajă din Mamaia. Tatăl fetei, mărturisiri dureroase despre decesul fiicei sale!- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO- Acuzații tulburătoare. Mai mulți copii ar fi fost bătuți de educatoare- stirilekanald.ro

Citeste si: ”Îmi pare foarte rău” Cum a reacționat fosta iubită a lui Andre Bîrleanu, după ce modelul a fost acuzat că și-a răpit, bătut și abuzat actuala parteneră în centrul Capitalei- radioimpuls.ro

1400 de lei pentru curent electric

În 2023, românii vulnerabili vor primi sprijin pentru plata facturilor la energie în valoare de 1.400 lei. Acest ajutor poate fi utilizat până la data de 31 decembrie 2023 și va fi acordat în două tranșe.

Primii 700 de lei vor fi alocați în luna februarie 2023 pentru perioada 01.01.2023 – 30.06.2023 și restul de 700 de lei în luna septembrie 2023 pentru perioada 01.07.2023 – 31.12.2023.

 Tichete pentru preșcolarii și elevii vulnerabili

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va continua să ofere și în 2023, tichete de 500 de lei pentru îmbrăcăminte și rechizite. În anul școlar 2022–2023 au beneficiat de aceste vouchere 405.000 preșcolari și elevi.

Tichetele educaționale de 500 de lei pentru rechizite și uniforme școlare au fost acordate zilele trecute, cu o întârziere de 8 luni. Iată cine a primit ajutorul:

  • copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 de lei),
  • elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).

Surse: infofinanciar.ro, hotnews.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Greva profesorilor 2023. Câte zile se poate prelungi greva din școli

Greșeala care le aduce amenzi de până la 26.000 de lei angajaților cu vouchere de vacanță. Mulți fac asta atunci când le folosesc

Mai multe obiecte care aparţineau DJ-iței Lalla, găsite pe plajă în apropierea locului unde a fost descoperit trupul femeii

Lorena va izbucni în lacrimi! „Va rog frumos să mă votați în Gală să plec acasă!” Aflați cum va reacționa Laurențiu și ce se va întâmpla, sâmbătă, 30 septembrie, în Casa...

Un matematician celebru spune că lumea riscă să fie anihilată din cauza a cinci oameni

„Eu am lăsat totul în urmă și am plecat doar cu hainele mele!” Alex Ashraf a dat cărțile pe față! Ce a spus despre divorțul de Oana Zăvoranu, după ce bruneta l-a acuzat de...

”A venit cu o piedică de mort acasă” Noi detalii șocante ies la iveală despre mariajul dintre Oana Zăvoranu și Alex Ashraf

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies