
Desi exista foarte multi oameni care isi doresc sa scape de agitatia oraselor mari si iau in considerare mutarea din acestea in zone mai linistite, fie de la periferie, fie chiar in alte localitati situate in zona rurala, numarul celor care isi doresc sa se mute in Capitala este, in continuare, unul foarte mare.
Drept urmare, desi cei mai multi opteaza initial pentru a locui cu chirie, in timp, acestia ajung sa isi cumpere, la un moment dat, o locuinta a lor.
Care sunt locuintele preferate de cei care se muta in Bucuresti?
Locuinta ideala este aceea ca ofera suficient spatiu pentru toti membrii unei familii, dar care este si amplasata intr-o zona usor accesibila, de unde se poate ajunge in punctele de interes ale unei famili: unitatile scolare, locul de munca, statii de transport in comun, piete si centre comerciale.
Toate aceste aspecte influenteaza insa pretul unui imobil, care va creste in functie de spatiul util disponibil, existenta unei curti sau a unei terase, facilitatile aflate in apropierea acestuia. De aceea, cei care isi doresc o casa a lor, dar nu dispun de un buget pe masura dorintelor, trebuie sa faca un compromis. Prin urmare, una dintre cele mai des alese solutii este investitia intr-un apartament cu 2 camere in Bucuresti.
Un astfel de apartament poate fi gasit chiar intr-o zona buna a Capitalei, dar este potrivit unei familii tinere sau cele cu mai putini membri. Pe masura ce familia se mareste sau copiii cresc si au nevoie de un spatiu pentru propria intimitate, nevoia de o casa mai mare este si ea tot mai mare. In consecinta, familiile extinse sau cu copiii mari opteaza pentru o locuinta mai spatioasa, chiar daca aceasta este situata intr-o zona de la marginea orasului.
Cat costa un apartament cu 2 camere in Bucuresti?
Apartamentele se afla totusi in topul preferintelor cumparatorilor, fie ca acestea se afla in ansambluri rezidentiale moderne si bine dezvoltate (Vezi cateva optiuni atractive pe SudRezidential.ro), unde au acces la servicii precum paza si acces privat, locuri de parcare, spatii verzi si parcuri, cafenele si centre comerciale, fie ca sunt amplasate in zone cu acces direct la astfel de facilitati.
Pretul unor astfel de imobile este insa diferit. In general, apartamentele noi, cum sunt cele din ansamblurile rezidentiale, sunt mai scumpe decat apartamentele din blocurile vechi, care se afla in oras. Acest lucru se datoreaza materialelor de calitate folosite pentru constructie si finisaje, precum si tehnicilor de constuctie moderne, care ofera un grad ridicat de siguranta locatarilor.
Daca cel mai ieftin apartament cu doua camere din Capitala poate porni din jurul valorii de 45.000 de euro, cel mai scump poate depasi cu mult 100.000 de euro. Astfel ca piata imobiliara din Bucuresti dispune de oferta foarte variata, potrivita pentru orice gust sau buget.