WowNews logo WOWnews
Stories
Vrei un desert de post ca in copilarie? Fa-ti in cativa pasi o prajitura diplomat de post!

Stiri

Vrei un desert de post ca in copilarie? Fa-ti in cativa pasi o prajitura diplomat de post!

Desertul delicios te duce cu gandul la prajiturile inegalabile ale bunicii.

Ingrediente prajitura diplomat de post

blat:

o cana (200 ml) de apa,

1/2 cana de ulei,

2 cani de faina,

1/2 cana de zahar,

6 linguri pline de miere,

o lingurita de cacao pentru culoare,

un pliculet mic de praf de copt.

Topping-ul este facut dintr-un strat gros frisca batuta si amestecata cu bucatele de kiwi, ananas si mandarina.

Frisca a fost o cutie de crema Meggle de 0,5 l.

Glazura: 100 ml apa, 100 ml suc de ananas, 2 plicuri de gelatina (in final am avut 2 tavi de prajitura, pentru o singura tava injumatatiti cantitatile de la glazura).

Mod de preparare

Blatul: se amesteca toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena si fluida.

Se pune in tava tapetata cu hartie de copt aprox. 30 de minute la cuptorul preincalzit, la foc potrivit. Faceti testul cu scobitoarea sa vedeti cand este gata.

Dupa ce se raceste se scoate hartia de copt si blatul se pune inapoi in tava.

In timp ce se coace aluatul, se bate frisca si la urma se amesteca usor cu bucatelele de fructe bine scurse.

Pentru un gust acrisor se poate ingloba in frisca zeama de la o jumatate de lamaie.

Crema de frisca si fructe se aseaza peste blat in strat gros si se niveleaza cu o spatula sau un cutit lat.

Glazura am facut-o cu apa amestecata cu suc de ananas de la conserva si gelatina muiata in lichidul rece apoi dizolvata la bain marie, exact dupa indicatiile de pe plic. Dupa ce s-a dizolvat gelatina am adaugat 2 lingurite de zahar in ea, apoi cand era inca lichida, am acoperit cu glazura toata suprafata prajiturii.

Am stat cateva ore la rece inainte de a fi servita.