
kanald.ro
Stiri
Desertul delicios te duce cu gandul la prajiturile inegalabile ale bunicii.
Ingrediente prajitura diplomat de post
blat:
o cana (200 ml) de apa,
1/2 cana de ulei,
2 cani de faina,
1/2 cana de zahar,
6 linguri pline de miere,
o lingurita de cacao pentru culoare,
un pliculet mic de praf de copt.
Topping-ul este facut dintr-un strat gros frisca batuta si amestecata cu bucatele de kiwi, ananas si mandarina.
Glazura: 100 ml apa, 100 ml suc de ananas, 2 plicuri de gelatina (in final am avut 2 tavi de prajitura, pentru o singura tava injumatatiti cantitatile de la glazura).
Mod de preparare
Blatul: se amesteca toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena si fluida.
Dupa ce se raceste se scoate hartia de copt si blatul se pune inapoi in tava.
In timp ce se coace aluatul, se bate frisca si la urma se amesteca usor cu bucatelele de fructe bine scurse.
Pentru un gust acrisor se poate ingloba in frisca zeama de la o jumatate de lamaie.Crema de frisca si fructe se aseaza peste blat in strat gros si se niveleaza cu o spatula sau un cutit lat.
Glazura am facut-o cu apa amestecata cu suc de ananas de la conserva si gelatina muiata in lichidul rece apoi dizolvata la bain marie, exact dupa indicatiile de pe plic. Dupa ce s-a dizolvat gelatina am adaugat 2 lingurite de zahar in ea, apoi cand era inca lichida, am acoperit cu glazura toata suprafata prajiturii.