Vrei un mic dejun de rasfat pentru weekend? Uite cum sa prepari niste clatite americane de vis

Cel mai probabil ai vazut in multe filme celebrele clatite americane. Chef Adi Hadean recomanda o reteta cat mai sanatoasa ce este gata imediat.

Distribuie pe:

fara descriere"Clătitele americane sunt cele pe care le vedeţi în filmele de la Hollywood şi pe care oamenii le numesc pancakes. Dacă le faceţi în cuptor nu se mai pot numi aşa, că doar nu le mai faceţi în tigaie. Nici nu cresc atât de mari dar pot fi făcute repede cantităţi mari, lucruri important pentru Farfurii curate (am pus clătitele astea-n meniul pentru grădiniţe după ce am “periat” reţeta câta am putut de mult pentru a o mai subţia de zahăr şi grăsimi). Clătitele americane se fac de obicei în tigaie. Cu o tigaie antiaderentă poţi face economie destul de mare la ulei. Dacă alegi însă tava, cuptorul şi foaia de copt, faci o economie de 100% la uleiul folosit pentru coacere" a scris juratul MasterChef pe blogul sau.

Pentru 8 clătite aveţi nevoie de: 200 g făină, 1 plic de praf de copt, 1 ou, 80 g zahăr, 200 ml lapte, 30 g unt, ¼ baton de vanilie, 15 g gem subţiat pentru fiecare clătită. Amestecaţi oul, untul, zahărul, praful de copt şi seminţele din păstaia de vanilie. Adăugaţi făina şi laptele şi amestecaţi în continuare până la omogenizare. Luaţi compoziţia cu un polonic şi turnaţi-o în tigaia stropită cu ulei sau aşezaţi compoziţia pe foaia de copt lăsând spaţiu suficient pentru fiecare clătită. Sau coaceţi clătitele câte un minut şi jumătate pe fiecare parte sau, dacă le faceţi la cuptor, puneţi tava în cuptorul încins la 200 de grade Celsius şi ţineţi-o acolo 5-6 minute.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate