Un yoghin care susține că a trăit 80 de ani fără apă și mâncare a murit de bătrânețe. Ce vârstă avea ascetul la data morții

Un yoghin care a uimit o lume întreagă prin capacitățile sale supraomenești a murit de bătrânețe.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Un yoghin din India a murit de bătrânețe, după ce toată viața a susținut că a trăit fără apă și mâncare vreme de 80 de ani.
Prahlad Jani devenise cunoscut în întreaga lume, grație capacităților sale supraomenești de a trăi fără hrană sau apă.
Marți, 26 mai, yoghinul s-a stins din viață în casa din satul lui natal, din Charada. După o viață ascetică, bătrânul Prahlad Jani a murit la vârsta de 90 de ani.

A murit marţi dimineaţă, de bătrâneţe, în casa lui”, a declarat Sheetal Chaudhary, unul dintre vecinii săi, relatează Agerpres.

Citeste si: Florentina Opris, gazda in Romania pentru un maestru iluminat, cunoscut si respectat de toti yoghinii. Prezentatoarea emisiunii “Sport, dieta si o vedeta” l-a invitat pe Swamiji Kapri in casa sa din Predeal!

 

fara descriere

Energia vieții a curs prin el și nu a mai avut nevoie de hrană

Yoghinul a atras atenția mass mediei de-a lungul vieții, datorită modului său de viață.
În mai multe interviuri, ascetul a declarat că nu s-a mai atins de mâncare de la vârsta de 11 ani.
El a mai spus că a fost binecuvântat de o zeiță încă de când era copil, iar acest lucru i-a oferit puteri speciale.

"Primesc elixirul vieţii prin orificiul din bolta mea palatină, iar asta îmi permite să trăiesc fără hrană şi fără apă”, a afirmat el pentru jurnaliștii de la AFP în 2003, conform sursei citată mai sus.

Citeste si: Andrei Aradits a inceput sa faca yoga! "Am sotie yoghina, stie muschii in latina. La inceput am asistat-o cu spaima, aveam senzatia ca se rupe" 

 

Deși nu s-a putut verifica dacă, cu adevărat, nu s-a mai hrănit deloc de la vârsta de 11 ani, este cunoscut faptul că mulți yoghini reușesc prin meditație să depășească anumite obstacole și limitări umane.
Mai mult, el a fost de acord să ia parte și la un experiment, în care mai mulți oameni de știință l-au monitorizat în permanență prin camerele video pe o perioadă de timp.
Aceștia au constatat că, într-adevăr, yoghinul a reușit să reziste fără să bea apă și fără să mănânce, dar și fără urinare și defecare, timp de două săptămâni.

Medicii care s-au ocupat de acest caz nu au reușit să ofere o explicație.

“Acest fenomen rămâne un mister”, a declarat un un medic neurolog din acea echipă medicală în faţa reprezentanţilor presei.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate