Ziua Internațională a Pisicii. Poze cu pisici surprinse în cele mai amuzante ipostaze

Ziua Internațională a Pisicii. Azi, 8 august 2021, este Ziua Internațională a Pisicii.

Ziua Internațională a Pisicii
Autor: Elena Popescu


In articol:

Ziua Internațională a Pisicii. Cele mai drăguțe și amuzante poze cu pisici de care te poţi bucura de Ziua Internaţională a Pisicii. 

Ziua Internațională a Pisicii

Ziua Internațională a Pisicii are loc în fiecare an la data de 8 august.

De fapt, Ziua Internațională a Pisicii este o zi de activism pentru conștientizarea oamenilor față de nevoile pisicilor, o zi de luptă împotriva neglijenței și a abuzurilor asupra acestora.

Citeste si: Cum să îţi amenajezi grădina din balcon. Sfaturi de grădinărit în apartament

În 2002, Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor și alte grupuri pentru drepturile animalelor au propus ca această zi să se celebreze în fiecare an la data de 8 august.

Citeste si: „Nu, te rog!”. Incident revoltător într-un parc din Ilfov! Doi minori au fost umiliți și agresați fizic de un adolescent. Întreaga scenă a fost filmată și postată pe Internet- kanald.ro

Citeste si: „Ăsta este adevărul!”. Reacția mamei fetiței de 12 ani, când s-a aflat că trupul din canapea este al fiicei sale- stirileprotv.ro

Curiozităţi despre pisici

  • Pisica este animal de companie pentru om de peste 9500 de ani. În Egiptul Antic, pisicile erau venerate asemenea zeilor. Totodată, egiptenii ţineau doliu în clipa în care felina se stingea din viaţă.
  • Dacă îmbrăţişaţi o pisică vă poate creşte nivelul de serotonină şi astfel veţi avea o stare mai bună de spirit, veţi fi fericiţi şi va scădea riscul de a dezvolta o formă de depresie.
  • De asemenea, felinele pot contribui la îmbunătăţirea sistemului imunitar. Astfel, riscul de a dezvolta boli de inimă va scădea considerabil.

Citeste si: Ce sunt mantrele și cum îți pot schimba felul în care transmiţi gânduri către Univers

  • În jurul anului 1000, pisicile au fost declarate sacre în Japonia, potrivit Cats International.
  • Felinele au vedere mult mai bună decât oamenii, noaptea ele pot vedea de cinci ori mai bine, mai ales dacă ţinta este în mişcare. Pisicile pot distinge chiar mai multe culori decât ochiul uman.
  • O pisică domestică care nu are probleme de sănătate poate atinge viteza de 31 km/h, însă poate menţine ritmul doar cca 1 minut.
  • Pisicile pot sări de cinci ori lungimea propriului corp. Această săritură este echivalentul unei sărituri de lungimea unui bazin.
  • O pisică adultă îşi petrece aproximativ 15% din timp într-un somn adânc, 50% într-un somn uşor şi 35% trează.
  • Sunt anumite asemănări între creierul uman şi cel al pisicii şi anume secţiunile responsabile cu înţelegerea şi gestionarea emoţiilor.
  • Pisica are 244 de oase în corp, pe când omul are 206. Felinele au 60 de vertebre, iar 20 dintre ele se regăsesc în coada pentru flexibilitate.
  • Mâţele sunt mai active dimineaţa şi seara, fiindcă acelea sunt cele mai bune momente pentru vânat.
  • Pisicile se nasc cu 26 de dinţi de lapte, care sunt înlocuiţi de cei 30 de dinţi permanenţi atunci când cresc.
  • Majoritatea pisicilor adulte nu au enzima necesară pentru digerarea laptelui.

Citeste si: Cum să atragi banii în viața ta. 7 trucuri care aduc bogăţie şi prosperitate

Ziua Internațională a Pisicii
Ziua Internațională a Pisicii[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: „Suntem devastați” Dana Roba a suferit o operație de nouă ore pe creier. Care este starea sa de sănătate?- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 8 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?- stirilekanald.ro

Citeste si: Detalii șocante ies la iveală despre gestul de o cruzime ieșită din comun al lui Daniel Balaciu față de Dana Roba- radioimpuls.ro

Muzee, dedicate pisicilor

În Sylva, Carolina de Nord, există un muzeu al pisicilor  deschis de către soţii Harold şi Kay Sims, este poate unul dintre cele mai mari astfel de instituţii de artă dedicate pisicilor: cele peste 10.000 de obiecte au fost strânse în 30 de ani (iar colecţia personală a celor doi este încă una vastă).

Curiozităţile acestei expoziţii permanente variază de la pisici de jucărie din secolul al XIX-lea până la amulete egiptene din anul 1000 î.Hr. Adevăraţi iubitori de animale, cei doi au deschis în apropierea muzeului şi un adăpost pentru pisicile fără stăpân, potrivit historia.ro.

Iubitorii de feline mai pot vizita muzeele închinate pisicii din următoarele oraşe: Sankt Petersburg în Rusia, Kuching în Malaezia, Amsterdam în Olanda, Cincinnatti în SUA, Muzeul din Belarus sau Šiauliai în Lituania.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Semnificația fiecărui an de căsnicie. Idei de cadouri pentru persoana iubită

Feng Shui 2022. Tehnici Feng Shui pe care e bine să le aplici în Anul Tigrului de Apă

„Ăsta este adevărul!”. Reacția mamei fetiței de 12 ani, când s-a aflat că trupul din canapea este al fiicei sale

Dinu Maxer, luat prin surprindere de rapiditatea cu care copiii săi l-au acceptat pe iubitul Deei Maxer în viața lor: „Pentru mine, a fost un șoc mare”

Calendar ortodox 8 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?

„Eu așa mi-am găsit metoda.” Emilia Ghinescu a reușit să slăbească vizibil. Câte kilograme a pierdut artista

În ce stare se află acum make-up artistul Dana Roba după ce a fost lovită cu ciocanul de către soțul ei: "Să spună o rugăciune, este suficient”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies