Ziua Marinei Române 2022. Ce semnifică și când are loc Ziua Marinei Române      

Ziua Marinei 2022. Vezi ce semnifică și când are loc Ziua Marinei Române 2022.

Autor: Ioana Enache

In articol:

Ziua Marinei 2022. În fiecare an pe 15 august, este sărbătorită Ziua Marinei Române, ca onomastică a marinarilor din România de Sfânta Maria Mare. Vezi ce semnifică și când are loc Ziua Marinei Române 2022.

Ce semnifică Ziua Marinei Române 2022

Ziua Marinei 2022. Pe 15 august 2022, se împlinesc 120 ani de noi înfăptuiri și noi speranțe de și modernizare a Marinei Române. Ziua Marinei Române a fost instituționalizată la 15 august 1902, ca onomastică a marinarilor din România de Sfânta Maria Mare.

Citeste si: De ce se sărbătorește Ziua Marinei Romane pe 15 august

Ziua Marinei a fost însemnată la bordul crucișătorului Elisabeta printr-un Te-Deum, la care a luat parte și ministrul de Război Dimitrie A. Sturdza, urmat, în după-amiaza și seara aceleiași zile, de o servare marinărească, care a avut loc în folosul Palatului Invalizilor.

În anul 1903, la regate au participat și bărcile vasului de război rus Psezuape, aflat în vizită în portul Constanța.

Citeste si: Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii- kfetele.ro

Citeste si: Scandalul „Visarion Alexa” ia amploare după o nouă acuzație de agresiune din partea altei enoriașe. Ce a pățit aceasta- bzi.ro

Începând cu anul 1911, acestea aveau să fie organizate de Societatea Marinarilor Regina Elisabeta.

Un an mai târziu, festivitatea nautică a fost pusă sub înaltul Patronaj al Majestății Sale Regina Elisabeta, la inițiativa societății cu acleași nume a Marinarilor Civili din Constanța.

În anul 1945, Ziua Marinei a fost demonstrată și la București, în prezența membrilor Comisiei Aliate de Control, care au participat la deschiderea expoziției Marinei în localul Subsecretariatului de Stat al Marinei din București, dar și la manifestările organizate pe Lacul Herăstrău, unde, după oficierea unei slujbe religioase, s-au arborat drapelele României și ale Națiunilor Unite.

Ziua Marinei 2022. Ce semnifică și când se are loc Ziua Marinei Române      

Ziua Marinei 2022. Ce semnifică și când se are loc Ziua Marinei Române      

[Sursa foto: Facebook Forțele Navale Române]

Ziua Marinei 2022. Când are loc Ziua Marinei Române

Ziua Marinei Române este sărbătorită în fiecare an pe 15 august. Evenimentul coincide cu sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, cunoscută creștinilor drept ocrotitoarea marinarilor. Ziua Marinei este sărbătorită în mai multe orașe din țară.

Citeste si: Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Marie? Peste 2.2 milioane de români își aniversează onomastica

Ziua Marinei Române 2022 este sărbătorită printr-o serie de evenimente care se vor desfășura în perioada 8-15 august, în Constanţa, dar şi la Mangalia, Brăila, Tulcea, Galaţi, Bucureşti şi Bicaz.

Tradiția de a sărbători  Ziua Marinei Române la 15 august, odată cu sărbătoarea Prazniculului Adormirii Maicii Domnului, a fost reluată după anul 1990. Începând cu 2004, Ziua Marinei a fost marcată în calendar prin legea 382 28 septembrie a aceluiași an. După alți cinci ani, în 2009, ziua a fost declarată sărbătoare națională.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Marie? Peste 2.2 milioane de români își aniversează onomastica

Tradiții de Sfanta Maria 2022. Ce NU ai voie să faci la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Ziua Marinei Romane 2022. De ce se sărbătorește Ziua Marinei Române pe 15 august

Toamnă incendiară pentru cei 5 aleși ai zodiacului! Aceștia sunt cei care vor avea câștig în toate

Simona Halep a găsit fericirea după divorț! Cu cine a fost surprinsă? Nimeni nu se aștepta

Minodora, îngenuncheată de durere după moartea mamei sale „A fost bolnavă, nu a mai rezistat”

Facturile la energie ne pun la pământ. Nimeni nu va rezista, iar spitalele sunt îngrozite: „Nu știu ce au de gând să facă cu noi”

Dan Petrescu, dat afară de Neluțu Varga de la CFR – Planul patronului din umbră, câți bani ar urma să primească Bursucul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies