Ziua Păcălelilor: 1 aprilie 2023. Tradiții și obiceiuri

Iată ce tradiții și obiceiuri se respectă de Ziua Păcălelilor, pe 1 aprilie 2023!

Autor: Ioana Enache

In articol:

Ziua Păcălelilor este sărbătorită, la nivel internațional, pe 1 aprilie. Se spune că Ziua Păcălelilor a început să fie sărbătorită încă de pe vremea lui Carol al IX-lea. Iată ce tradiții și obiceiuri se respectă de Ziua Păcălelilor, pe 1 aprilie 2023!

Ziua Păcălelilor 2023. Origine și semnificație

Ziua Păcălelilor 2023. Conform vechiului calendar, pe 1 aprilie era sărbătorit Anul Nou. Odată cu apariția calendarului gregorian, în vremea lui Carol al IX-lea, oamenii au întâmpinat adevărate probleme în a se obișnui cu începerea Anului Nou pe 1 ianuarie.

Citește și: Pe ce dată este Sâmbăta lui Lazăr 2023. În această zi se fac ultimele parastase pentru morți înainte de Paște

De asemenea, se mai spune că ziua de 1 aprilie a început să fie sărbătorită chiar de pe vremea Imperiului Roman. În jurul datei de 25 martie, romanii organizau serbările Hilaria închinate zeiței Cybele. La aceste serbări, oamenii obișnuiau să poarte costume și măști și să facă farse apropiaților.

Ziua Păcălelilor: 1 aprilie 2023. Tradiții și obiceiuri

Ziua Păcălelilor: 1 aprilie 2023. Tradiții și obiceiuri

[Sursa foto: shutterstock]

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

1 Aprilie 2023. Tradiții și obiceiuri de Ziua Păcălelilor

Tradiția spune că de Ziua Păcălelilor, trebuie să faci farsele doar până la ora prânzului. Dacă treci de această oră, farsele îți vor aduce ghinion.

O superstiție de 1 aprilie spune că dacă o fată frumoasă reușește să te păcălească, trebuie să o ceri de soție.

Citește și: Horoscop chinezesc, Aprilie 2023. Previziuni astrale pentru a doua lună de primăvară

Chiar dacă Ziua Păcălelilor îndeamnă tinerii la căsătorie, nu este bine să faci nunta în această zi, întrucât bărbatul se va afla sub papucul soției.

Persoanele născute pe 1 aprilie, de Ziua Păcălelilor, au noroc pe toate planurile, însă trebuie să stea departe de jocurile de noroc.

Ziua Păcălelilor trebuie să fie un prilej de bucurie și distracție pentru toată lumea. Tradiția spune că de 1 aprilie, este de bun augur să te întâlnești cu prietenii și să organizați o petrecere.

În Anglia, Ziua Păcălelilor se mai numește și „April qowk” sau „April cuckoo” (cuc de aprilie). Persoana care este păcălită pe 1 aprilie se numește „noddy” şi trebuie să poarte o coadă ataşată pantalonilor pe parcursul întregii zile.

Ziua Păcălelilor: 1 aprilie 2023. Tradiții și obiceiuri

Ziua Păcălelilor: 1 aprilie 2023. Tradiții și obiceiuri

[Sursa foto: shutterstock]

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

"Mi-a fost profesor de literatură" Angelica Stoican a trăit o iubire interzisă. Ce relație au avut părinții Niculinei Stoican și care a fost motivul pentru care...

Fiica Marei Bănică a făcut primii pași. Ipostaza emoționantă în care micuța Donca a fost filmată de mama ei

O mamă și-a lăsat cei doi copii în mașină și s-a dus să fure din magazin. Mașina a luat foc cu micuții înăuntru | VIDEO

Adrian Despot, despre momentul viral de acum 15 ani. Motivul pentru care s-a enervat teribil: „Marea mea durere se revărsa fix împotriva lipsei de profesionalism a oamenilor din...

Un tânăr român a rămas paralizat după ce a fost bătut de 16 oameni în Spania

„Nu mai sunt șanse să ne așezăm la aceeași masă.” Flavius Nedelea a vorbit pentru prima dată, după ce el și Anamaria Prodan au mers pe drumuri separate

Fanii lui Taylor Swift au purtat scutece pentru adulți la concertul ei. Motivul șocant pentru care au recurs la acest gest

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies