Cine nu adora prajiturile cu ciocolata... Andreea Raicu a dezvaluit o reteta de tarta cu ciocolata pentru toti fanii ei. Bruneta a postat pe blogul sau fiecare pas cu ajutorul caruia va iesi un desert delicios cu putine calorii si foarte sanatos.
Pentru aluat:
40 grame de fulgi de cocos neindulciti
190 grame de faina de migdale
2 linguri de ulei de cocos
2 linguri de sirop de artar
¼ lingurita de sare
Pentru crema de ciocolata:
240 ml de lapte de cocos la conserva
340 grame de ciocolata neagra, rupta bucati
1 lingurita de extract de vanilie
Pentru topping:
4-5 linguri de cacao de buna calitate sau
ciocolata neagra rasa
Preparare:
Preincalzeste cuptorul la 176 de grade.
Pune faina de migdale, sarea si fulgii de cocos in blender si pulseaza de cateva ori pana cand obtii o compozitie fina.
Topeste pe foc mic uleiul de cocos si siropul de artar si adauga-le in blender. Pulseaza pana cand se formeaza firimituri – blatul ar trebui sa se „lipeasca” cand il strangi cu mana.
Rastoarna compozitia pentru blat intr-o tava de tarta/tort, de 23 de centimetri, cu baza detasabila. Apasa usor blatul si uniformizeaza-l cu degetele.
Coace-l in centrul cuptorului, 12-16 minute, pana cand devine auriu si tare. Scoate-l si lasa-l sa se raceasca 1 ora.
Prepara crema: pune bucatile de ciocolata intr-un bol. Separat, da laptele de cocos in fiert si rastoarna-l peste ciocolata. Amesteca pana cand ingredientele se incorporeaza, iar la final adauga si extractul de vanilie.
Toarna crema de ciocolata peste blatul rece si baga tarta in frigider cel putin o ora, pana cand se intareste. Inainte de a o servi, pudreaz-o cu cacao sau acoper-o cu ciocolata neagra rasa.
Mai poti adauga si nuci coapte in cuptor.