WowNews logo WOWnews
Stories
novalue
Cea mai gustoasa prajitura: Hencles! Un desert sasesc care te va da pe spate!

Stiri

Cea mai gustoasa prajitura: Hencles! Un desert sasesc care te va da pe spate!

novalue

Ai auzit vreodata de hencles? Este o prajitura traditional saseasca, un desert delicios care te va da pe spate!

Iata cum se pregateste!


"600 gr. faina

un cub de drojdie

250 gr. lapte

125 zahar

3 oua

75 gr. unt

4 linguri ulei

putina sare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, faina cernuta prin sita, drojdie dizolvata in putin lapte cald cu zahar.

Amestecam toate ingredientele intr-un lighean si framantam cu nadejde.

Cam asa suna reteta, eu am folosit masina de paine pe care am setat-o pe programul aluat si am lasat-o fara remuscari sa-mi faca treaba:). Cand m-am uitat a produsul final, mi s-a parut nitel moale, asa ca am scos alutul din masina si am mai mixat putina faina pana aluatul a capatat consistenta pe care mi-o doream: elastica, moale si pufoasa.

In reteta nu scria dar prietena mi-a spus ca aluatul trebuie rulat, impaturit in patru si rulat iar cu sucitorul.
Eu n-am impachetat si urmarea a fost ca aluatul s-a cam umflat la cuptor dar nu cred ca asta e o problema majora, cel putin pentru noi.

Am pregatit tava ca de obicei (am uns tava cu unt si am tapetat cu faina), am intins aluatul in tava si l-am uns cu un amestec din

500 gr. smantana

4 galbenusuri

esenta de vanilie

circa 125 gr. zahar (zic circa pentru ca n-am cantarit, am pus dintr-o cana la ochi)

Am intins aceasta umplutura pe toata suprafata aluatului si am bagat totul la cuptorul deja incins, am dat focul cam tare la 200 grade C,
cred ca mai potrivit era pe la 180 grade, chiar 170 grade.
L-am cam rumenit, dupa ce l-am scos din cuptor, am asteptat nitel sa se raceasca, l-am presarat cu zahar pudra si l-am gustat cu o cana de lapte alaturi. Buuun!"

sursa: casutalaurei.ro