
kanald.ro
Vedete
Mastercheful a postat pe blogul sau o noua reteta pentru iubitorii Italiei: paste cu sos rosu si parmezan. Un deliciu!
"Aseară am făcut paste. Într-o manieră foarte simplă, fără pretenţii, fără elaborare, mergând cât am putut de mult spre esenţă. Singura intervenţie mecanică în mâncarea de aseară a fost a blenderului, dar vă spun despre asta imediat. Am pus la fiert apă pentru paste (spaghetti No5), am pus în ea puţină sare şi, când a început să clocotească apa, am pus pastele la fiert. Le-am lăsat să fiarbă fix cât scria pe ambalaj, în multă apă.
Între timp, am pus două cepe tocate şi doi căţei de usturoi feliaţi fin, într-o cratiţă cu o lingură de ulei. Am aşteptat să se înmoaie ceapa şi usturoiul (pe foc mic, nu se înmoaie de la sine) apoi am pus în cratiţă cinci-şase roşii din grădină, mărunţite cu cuţitul. După un sfert de oră de fiert am pus blenderul la lucru şi am pasat conţinutul cratiţei.
Am amestecat sosul cu pastele, am presărat parmezan ras peste ele şi le-am stropit cu puţin ulei de măsline extravirgin. Am mâncat apoi şi am însoţit mâncarea cu un pahar de vin alb, rece, nemţesc, sprinten pentru vârsta lui (din 2004). Atât pentru azi şi nu închei înainte de a spune că afirmaţia “nemţii-s cu berea, francezii cu vinul” mi se pare un pic (bine, poate mai mult) superficială:). Aşa, ca să nu avem discuţii. Să fiţi sănătoşi", a scris bucatarul pe blogul sau.