13 alimente pe care le poti consuma si dupa data de expirare

Desi este important sa verifici pe ambalaj daca produsul este in termenul de valabilitate, exista unele alimente pe care le poti consuma in siguranta si dupa ce acesta este depasit. 

Distribuie pe:

13 alimente pe care le poti consuma si dupa data de expirare


In articol:

Ce alimente poti consuma si dupa data de expirare? Sunt sigure si nu trebuie sa le arunci la gunoi.

Adesea, termenul de valabilitate al unui produs este orientativ, el referindu-se mai degraba la calitate decat la cat de sigur este pentru consum respectivul produs. De exemplu, pastele uscate pot rezista mai mult timp decat scrie pe ambalaj, daca acesta nu este deschis. Painea “expirata” poate fi mancata daca nu vezi pe ea pete de mucegai.

Este gresit sa consideram ca data inscriptionata pe ambalaj este o indicatie clara pentru cand ar trebui sa arunci respectivul produs. 

 

Iata ce alimente poti consuma dupa data de expirare:

  1. Pastele fainoase uscate pot fi pastrate in cutii inchise 1-2 ani dupa expirarea termenului de valabilitate inscriptionat pe pachet.
  2. Fulgii de cereale pe care ii consumi la micul dejun rezista 6-8 luni mai mult decat termenul de valabilitate de pe ambalaj, daca acesta nu este deschis.
  3. Indiferent de termenul de valabilitate inscriptionat pe ele, poti folosi ouale in termen de 3-5 saptamani de la data achizitionarii.
  4. Carnea proaspata rezista mult mai mult fata de termenul de valabilitate, daca este congelata imediat dupa achizitie.
  5. Regula se aplica si pentru carnea de peste proaspata.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate