
In articol:
- Cum se înțeleg Ionuț și Dragoș, cei doi copii ai lui Ion Dolănescu
- Cei doi s-au luptat în tribunale pentru moștenirea lăsată de tatăl lor
- Ion Dolănescu era un iubitor al petrecerilor
Pe 19 martie 2022, se împlinesc 13 ani de când Ion Dolănescu a încetat din viață, în urma unui stop cardio-respirator.
Medicii au încercat să facă tot posibilul să-l salveze, dar, din păcate, marele artist s-a stins din viață la data de 19 martie 2009, la vârsta de 65 de ani.13 ani fără Ion Dolănescu. Cum se înțeleg cei doi copii ai săi după ce s-au luptat în tribunale pentru moștenire
Cum se înțeleg Ionuț și Dragoș, cei doi copii ai lui Ion Dolănescu
Deși au trecut 13 ani de la moartea tatălui lor, frații Dolănescu nu au ajuns să se înțeleagă nici acum în totalitate, ci încă se mai luptă pentru averea moștenită. Recent, a fost deschis un nou dosar pe numele lor în care cei doi frați se luptă pentru o casă din Capitală, cu un teren de 342 mp.
Decesul lui Ion Dolănescu a adus cu sine războiul pentru moștenire dintre cei doi frați care și-au aruncat vorbe grele încă de la acea vreme. Când toată lumea credea că lucrurile între Ionuț și Dragoș s-au calmat, a apărut un nou dosar în care se judecă pentru averea lăsată de Ion Dolănescu.
Frații Dolănescu
Citeste si: Ionuț și Dragoș Dolănescu, în război pentru moștenire din nou! Cei doi frați au ajuns în fața judecătorului
„Admite în principiu cererea de partaj formulată de reclamanţii Munteanu Eugen şi Marin Olga, în contradictoriu cu pârâţii (…) Dolănescu Valenciano Dragoş Carlos Antonio, (…) Dolănescu Ionuţ (…).
Stabileşte bunurile supuse împărţelii ca fiind următoarele:
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
– Dreptul de proprietate asupra terenului în suprafaţă de 342 mp şi construcţiei edificată pe acesta, din cărămidă, compusă din 6 camere, bucătărie, hol, 2 pivniţe, WC (curte), situate în str.
….sector 5, Bucureşti, menţionate în contractul de vânzare cumpărare …Constată că au calitatea de coproprietari cu privire la bunurile supuse împărţelii, următoarele persoane, cu următoarele cote din dreptul de proprietate: – reclamanţii Munteanu Eugen şi Marin Olga, cu o cotă de 3/6 din masa partajabilă; – pârâtul Dolănescu Valenciano Dragoş Carlos Antonio, cu o cotă de 1/4 din masa partajabilă; – pârâtul Dolănescu Ion, cu o cotă de 1/12 din masa partajabilă', este un fragment din decizia magistraților, conform Spynews.
Cei doi s-au luptat în tribunale pentru moștenirea lăsată de tatăl lor
Ionuț și Dragoș, cei doi fii ai marelui artist Ion Dolănescu se judecă pe averea evaluată la un milion de euro din 14 aprilie 2009, la doar câteva zile după decesul tatălui lor.
Cei doi frați, Ionuț și Dragoș se judecă de aproape 13 ani pentru moștenirea lăsată de tatăl lor. În urma proceselor de judecată, Ionuț a rămas cu vila din strada Caimatei, unde a și crescut, dar și cu drepturile de autor. Fratele său, Dragoș, a primit vila din Sinaia, dar și câteva terenuri în Ilfov, Prahova și Dâmbovița.
Ion Dolănescu era un iubitor al petrecerilor
Apropiații și-l amintesc pe Ion Dolănescu ca un om plin de viață, ce iubea distracția alături de cei dragi. Îi plăcea să organizeze petreceri în care să strângă chiar și peste 100 de persoane la masa sa. Pentru el, luna ianuarie era cea în care obișnuia să organizeze cele mai mari chefuri pentru că avea trei zile de sărbătoare: de Sf. Ion, pe 7 ianuarie, de ziua sa de naștere, pe 25 ianuarie, și de sărbătoarea Vasile, Grigore și Ioan, din data de 30 ianuarie.
Ion Dolănescu
Doina Belu, bucătăreasa lui Ion Dolănescu și, totodată, femeia care i-a fost alături pentru mulți ani își aduce aminte cu drag de petrecerile pe care marele artist le organiza.
„Veneau peste 120 de persoane, de multe ori nu încăpeau la masă și stăteau în picioare cu farfuriile.
Erau sute de sarmale la masă. Totul era tradițional, începând cu șuncă, șorici, jumări, ceapă, nimic nu era cumpărat din magazin, iar felul doi, sarmale. Lui Ion nu îi plăcea să îi pună în față trei sarmale. În general, se puneau pe platou și fiecare mânca câte putea, cu mămăligă și cu ardei iute.
Apoi se serveau coaste la cuptor și pui. Toate pregătirile erau în casă, și murăturile, la fel, care nu lipseau.
Puneam toamna câte 2.000 de kg de varză, eu cu Pițigoi și cu Belu. Avea în beci la el butoaie mari din lemn și întotdeauna spunea ”Viața fără varză murată nu are rost”. Iar sarmalele erau tot timpul făcute, în casă.
Fiecare aduceam dulciuri, căci, unde era să faci în casă atâtea? Aveam și patiseri, cofetari, despre vin, ce să mai spun? Veneau toți preoții, fini de-ai lui Ion Dolănescu, cel puțin 15 fini preoți aduceau vin roșu, preoțesc, plus că el se îngrijea, toamna, cumpăra vin, țuică, tot ce trebuie”, a declarat Doina Belu pentru playtech.ro.
Sursă: playtech.ro