LIVE | Finala Survivor Romania fara descriere

14 sau 27 de zile? Care este adevărul despre perioada de incubație a COVID-19? O clinică din București refuză pacienții care au revenit în țară cu mai puțin de 3 săptămâni și jumătate în urmă

Autoritățile din România ne asigură că la 14 zile de la contact, coronavirus nu mai este periculos. Cât de sigură este această informație?

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere


In articol:

O clinică din top 3 rețele private de sănătate și-a anunțat clienții că dacă în ultimele 27 de zile au călătorit într-o zonă de risc sau au intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus să evite să vină la unitatea medicală și să apeleze 112. Până acum, specialiștii și autoritățile din România au vorbit despre o perioadă de de 14 zile de carantină iar cazurile preluate de DSP în anchetă epidemiologică are printre principalele criterii exact perioada de incubație de 14 zile. 

fara descriere

Așadar, care este perioada în care virusul este periculos: 14 sau 27 de zile? Oficial, în România se vorbește despre o perioadă de 14 zile, însă specialiștii recunosc faptul că atunci când se discută de COVID-19 există încă multe necunoscute. Un exemplu în acest caz ar fi cazul unui bărbat din provincia chineză Hubei, care, conform Mediafax (care citează Reuters) a prezentat simptome 27 de zile de la momentul infectării cu noul coronavirus. ”Asta înseamnă că perioada de incubație a virusului ar putea fi mai lungă de 14 zile”, se arată în articolul citat. 

În România, după 14 zile ești vindecat

fara descriere

O situație la fel de alarmantă a apărut în Italia, acolo unde pacientul 1 din Torino, declarat vindecat după mai multe teste negative, a fost testat pozitiv cu COVID-19 după ce fusese declarat vindecat.

Citeste si: Rodica, o româncă stabilită în Spania, a luat coronavirus de la o doctoriță: „M-a îmbrățișat și...”

Citeste si: Miki Alexandrescu a murit! Fostul comentator a făcut infarct în timpul unui meci

Citeste si: "Faceti sex!" - Sfaturile celebrului Dr Oz pentru cuplurile izolate la domiciliu in epidemie de coronavirus

Pe de altă parte, stirilekanald.ro a prezentat ieri, cazul unei femei din București, care a sunat la DSP pentru a reclama că a intrat în contact cu cel puțin trei persoane confirmate cu noul coronavirus, în timpul unui eveniment care a avut loc la Piatra Neamț pe 1 martie. Acesteia i s-a refuzat testarea pe motiv că nu prezintă simptome, iar la expirarea a 14 zile de la presupusul contact a primit avizul DSP să meargă la serviciu.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate