18 doze de vaccin Pfizer, irosite! Au fost aruncate la gunoi de personalul unui centru din Arad! „Există suspiciunea că...”

Dozele de vaccin anti-COVID ar fi fost aruncate din greșeală!

Vaccin anti-COVID
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

18 doze de vaccin aruncate însemnă că 18 oameni au rămas fără vaccin, însă autoritățile vor continua să aducă ser pentru imunizare. Se pare că s-ar fi comis o eroare, iar unul dintre angajații unui centru de vaccinare din Arad ar fi aruncat la gunoi, din greșeală, circa trei flacoane cu ser anti-COVID, ambalate în cutia de carton.

Ce riscă să pățească cadrul medical neatent! 

Vaccin anti-COVID
Vaccin anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]

Vaccin anti-COVID, aruncat la gunoi! 

Șeful centrului de vaccinare din Arad a fi anunțat, în jurul orei 12, CJCCI Arad că de luni nu mai găsea trei flacoane cu ser de imunizare împotriva virusului SARS-CoV-2, mai exact vaccinul produs de Pfizer, 

„Există suspiciunea că din greșeală le-a aruncat la gunoi cu ambalajul din carton”, potrivit CJCCI Arad. 

Citeste si: Actorul Alexandru Arşinel şi soţia sa, internaţi în spital infectaţi cu virusul Covid-19 deşi s-au vaccinat împotriva noului coronavirus- bzi.ro

Dozele nu au mai fost găsite nici în gunoiul în care ar fi fost aruncate pentru că acesta fusese ridicat de angajații de la salubritate și dus la stația de sortare de la marginea orașului.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, cataloghează acest incident ca nefiind o tragedie și afirmă că astfel de lucrui, din păcate, se mai întâmplă, însă vor analiza situația și vor lua măsuri ca astffel de cazuri să nu se mai repete pe viitor. De asemenea, Direcția de Sănătate Publica a dispus verificări la centrul de vaccinare de la Ineu. 

Citeste si: La Ștefăneștii de Jos, localnicii n-au aflat că sunt în scenariu roșu! Oamenii sunt revoltați: ”Nu ne-a anunțat nimeni”

„Acest lucru l-am aflat și noi. Sunt 18 doze, trei flacoane care au fost dintr-o eroare aruncate. Este o situație care, din punct de vedere practic, din păcate se întâmplă. Nu e o tragedie. Important e să înțelegem și să corectăm aceste lucruri pe viitor, să anticipăm unde există o vulnerabilitate și să luăm măsuri să nu se mai întâmple”, a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. 

Vaccin anti-COVID
Vaccin anti-COVID[Sursa foto: Pexels]

Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore 

Cea mai recentă evidență a persoanelor vaccinate din România arată că în ultimele 24 de ore, aică până pe 2 martie, 38.158  de oameni au primit vaccinul. Dintre aceștia 28.693 de români au fost imunizați cu serul de la Pfizer și 9.465 cu cel de la AstraZeneca. În ultimele 24 de ore nimeni nu a fost imunizat cu vaccinul de la Moderna. 

Citeste si: Când începe vaccinarea populației generale?! Listele de așteptare se vor deschide din 15 martie

De pe 27 decembrie 2020, când a debutat campania de vaccinare în România și până în prezent, 1.603.179 de români s-au împunizat împotriva virusului SARS-CoV-2. În total, 1.376.033 de romni au fost imunizați cu serul produs de Pfizer, 77.812 de oameni cu cel de la Moderna, iar 149.334 de oameni cu cel de la AstraZeneca

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Când se va sfârși pandemia de coronavirus?! OMS face anunțul mult așteptat: "Până la sfârşitul anului..."

Vaccinarea în România! Câte persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în țara noastră

Câte persoane au fost vaccinate împotriva noului coronavirus în ultimele 24 de ore?!

Horoscop Zilnic Miercuri 21 Aprilie 2021: Racii se bucură de o zi productivă, Săgetătorii se confruntă cu o tensiune copleșitoare

Război la graniţa României?! Au trimis deja trupele. Situaţia este extrem de gravă

SCANDAL MONSTRU! Dosar penal pentru Laura Cosoi. De ce este acuzata fosta iubita a lui Smiley

Groparii ard mormane de cadavre. Imagini de Apocalipsă. Varianta „dublu mutantă” face ravagii

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies